Campionate externe

Pique face anunțul care aruncă în aer fotbalul mondial: „Haaland și Mbappe nu vor juca în aceeași echipă!” Cum a comentat situația lui Dembele

Gerard Pique (34 ani) este deja cunoscut pentru declarațiile și afirmațiile îndrăznețe pe care le face. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 09:06
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 09:10

Fundașul Barcelonei este renumit pentru firea rebelă pe care o are. Recent, Pique a mers pentru a vorbi pe canalul de Twitch al unui cunoscut streamer din Spania, Ibai Llanos, cel care a fost surprins alături de Aguero la Leo Messi acasă. Fotbalistul este bun prieten cu renumitul streamer, astfel că nu s-a sfiit în momentul în care a fost întrebat despre câteva dintre subiectele arzătoare din fotbal. 

Transferurile lui Kylian Mbappe și Erling Haaland sunt două dintre cele mai discutate mutări ale verii. Atacantul francez rămâne liber de contract și poate pleca gratis, în timp ce norvegianul are o clauză care îi permite să plece în schimbul unei sume de 75 de milioane de euro. 

Pique: „Haaland și Mbappe nu vor juca în aceeași echipă!”

Cei doi fotbaliști se anunță a fi noii idoli din fotbalul mondial, iar marile cluburi se luptă pentru a obține semnătura lor. Real Madrid îi urmărește pe amândoi și s-a scris deja că Perez și-ar dori să îi aibă în echipa sa încă din vara lui 2022. 

În cazul lui Kylian Mbappe, tânărul atacant francez a fost clar cu dorința sa de a îmbrăca tricoul grupării blanco încă din vara anului trecut, când Realul a făcut o ofertă importantă pentru el, refuzată însă de Paris Saint-Germain. Francezii riscă însă să îl piardă fără să primească vreun ban în schimbul său, asta după ce Mbappe a refuzat toate propunerile de prelungire. Santiago Bernabeu este destinația cea mai probabilă pentru campionul mondial. 

De cealaltă parte, în cazul lui Haaland, lucrurile nu sunt atât de clare în ceea ce privește destinația de viitor. Cu Real Madrid interesată și de el, pe urmele sale mai sunt și Barcelona, Manchester City sau Paris Saint-Germain. Deși ar forma probabil cel mai periculos atac, cei doi nu sunt văzuți de Pique ca făcând parte din aceeași echipă. 

„Înțeleg că cei mai buni jucători aspiră la Balonul de Aur și bag mâna în foc legat de faptul că Haaland și Mbappe nu vor juca în aceeași echipă. Asta este opinia mea, nu informația. Lucrurile ar putea să se schimbe, orice se poate întâmpla”, a spus Pique în timpul stream-ului. 

Totodată, comentând posibila destinație a golgheterului de la Borussia Dortmund, Pique nu s-a sfiit să afirme: „Cred că Haaland va veni în La Liga. Vreau să îi am alături pe cei mai buni jucători!” 

Situația lui Dembele, analizată de Pique: „E o negociere care implică mulți bani!”

Fundașul iberic a fost întrebat și despre situația lui Ousmane Dembele, care a intrat în ultimele șase luni de contract și a refuzat propunerea de prelungire, nemulțumit de suma oferită de catalani. Oficialii Barcelonei încearcă vânzarea sa, astfel încât să nu îl piardă gratis, însă nicio mutare oficială nu s-a făcut în acest sens. 

Pique a comentat situația winger-ului francez, punctând că înțelege ambele părți implicate în discuție, atât clubul, cât și jucătorul. 

„Înțeleg ambele părți, e vorba despre o afacere care implică mulți bani, fiecare e liber să își apere interesele, înțeleg postura clubului și a jucătorului. Să se găsească cea mai bună soluție pentru toți. 

Nu am idee, înainte să intru în live citeam că e posibil să se întâmple ceva, însă nu vreau să mă pripesc. Uneori l-am întrebat și nu a zis nimic, așteaptă să vadă ce se întâmplă”, a mărturisit fundașul. 

  • 105 milioane de euro a plătit Barcelona în schimbul lui Ousmane Dembele în 2017. 
  • 129 de meciuri și 31 de goluri a bifat atacantul francez în cei 4 ani și jumătate petrecuți pe Camp Nou. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies