Paul Iacob, transfer în Spania? "Dacă Horațiu Moldovan a reușit, sper să reușesc și eu!”

paul iacob Gerard Pique Horatiu Moldovan la liga Superliga Paul Iacob
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2024, 17:48
Data actualizarii: Joi 04 Aprilie 2024, 17:50

Paul Iacob își dorește să ajungă în La Liga, inspirat de exemplul fostului său coleg, Horațiu Moldovan, care a ajuns în Spania direct de la Rapid.

Cu toate că este tentat de ideea unui transfer, Iacob afirmă că nu va pleca de la Rapid până nu câștigă un titlu cu echipa sa actuală.

Ce îl atrage pe Iacob la Spania

Atracția sa pentru fotbalul spaniol se datorează tacticii elaborate și a filosofiei de joc, mai ales în faza de atac. Iacob consideră că acest stil de joc i se potrivește cel mai bine.

  • Paul Iacob

"Mă gândesc și la un transfer, dar până nu căștig un titlu cu Rapid, nu vreau să plec.

Îmi place mult Spania, este, cred eu, cel mai tacticizat fotbal, vorbind de faza de atac, pentru că știm foarte bine că în Italia se lucrează mult pe partea defensivă. Cred că Spania mi se potrivește cel mai bine!

Mi-ar plăcea să ajung acolo! Dacă Horațiu Moldovan a reușit, sper să reușesc și eu!”, a spus Paul Iacob, conform Gsp. 

Paul Iacob, fundașul celor de la Rapid

Paul Iacob a ajuns la Rapid în 2022, și de atunci a avut o contribuție semnificativă la echipă, adunând 51 de partide în tricoul giuleștenilor, marcând 6 goluri și oferind 2 pase decisive.

Născut în Constanța, Iacob a început să joace fotbal la 8 ani, fiind un produs al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. A jucat la mai multe echipe din Liga I, iar în vara anului 2022 s-a transferat la Rapid București.

Cu toate că își dorește să ajungă în La Liga, Iacob afirmă că prioritatea sa este să câștige un titlu cu Rapid, iar apoi să își urmeze visul de a evolua în Spania.

Pique a fost idolul lui Paul Iacob

„Mă jucam pe stradă cu copiii mai mari. Veneam acasă mereu julit pe genunchi și pe coate de la căzături. Apoi tata mi-a promis că mă duce la fotbal ca să nu mă mai julesc, ca să nu mă mai joc pe stradă!

Abia după 6 luni, i-am adus eu aminte, de ziua mea, că trebuia să mă ducă la fotbal și m-a dus la Farul, pe vremea când aveam 8 ani.

Prima oară am început fotbalul pe postul de extrema stângă. Când eram mic, îl aveam idol pe Gerard Pique. L-am considerat un jucător pe stilul meu, era preocupat foarte mult de posesie, pot să spun că el mi-a influențat cariera", a declarat fotbalistul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!