Erling Haaland Barcelona Borussia Dortmund la liga Spania

„Barcelona îl poate transfera astfel pe Haaland!” Cum ar putea ajunge atacantul norvegian pe Camp Nou 

Erling Haaland (21 ani) este unul dintre cei mai doriți tineri fotbaliști de pe piața transferurilor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 17:24
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 17:24

Marile cluburi se 'luptă' pentru a obține semnătura starului norvegian, care în vară ar putea să îmbrace un alt tricou. Clauza sa de reziliere va fi de 75 de milioane de euro, una accesibilă pentru puterile Europei, însă pretențiile financiare vor fi pe măsură. 

Barcelona este clubul care îl are pe Erling Haaland drept obiectiv principal, iar în acest sens ar fi avut deja loc câteva discuții între Mino Raiola și Joan Laporta. Principalul impediment în acest sens ar fi problemele economice ale catalanilor, care s-au luptat să îl împrumute pe Coutinho la Aston Villa și să îi prelungrească înțelegerea lui Umtiti, prin care își scădea salariul cu 10% pentru a putea să îl înscrie pe Ferran Torres. 

Condițiile prin care Barcelona l-ar putea transfera pe Erling Haaland

Odată cu transferul lui Torres, făcut în schimbul a 55 de milioane de euro, Joan Laporta anunța că Barcelona revine în forță pe piața transferurilor. Jaume Roures, directorul general Mediapro, deținătoarea drepturilor TV din Spania, a vorbit despre șansele ca Haaland să semneze cu Barcelona. 

„Cred că Barcelona poate face una sau două operațiuni prin care să vândă active, care i-ar permite să îl transfere pe Haaland, sau pe oricine. Ofertele pe care le are pe masă și pe care clubul le consideră acceptabile sunt altceva, însă au posibilitatea să vândî active pentru a putea face mari transferuri. 

Revenirea economică a Barcelonei e un lucru care se va manifesta cu claritate în 4-5 ani”, a declarat Roures pentru Radio Marca, citat de Mundo Deportivo

Oficialul a comentat și refuzul lui Laporta de a intra în acordul La Liga cu CVC-ul, fondul de investiții care i-ar fi permis să îl țină pe Leo Messi și să facă multe alte transferuri: „Cred că era o operațiune bună și deși înțeleg ce face Florentino, pentru că este în război cu orice iese din La Liga sau care aduce beneficiu altui club, nu am înțeles de ce Barca nu a acceptat. Nu știu dacă are legătură cu Superliga sau nu”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!