FOTO „Regele Carlos” Primele pagini ale ziarelor din Spania, după succesul extraordinar al tânărului Alcaraz, la Wimbledon

Carlos Alcaraz Novak Djokovic Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 17 Iulie 2023, 10:52
Data actualizarii: Luni 17 Iulie 2023, 11:04

La douăzeci de ani, Carlos Alcaraz a pus mâna pe al doilea titlu de campion în turneele de mare șlem. 

Carlos Alcaraz (1 ATP) a devenit în premieră câștigător al turneului de la Wimbledon.

Performanța tânărului tenismen de douăzeci de ani a fost apreciată în primele pagini ale ziarelor din Spania, tipărite în dimineața zilei de luni, 17 iulie.

Carlos Alcaraz, al treilea cel mai tânăr campion Wimbledon din istorie, după Borg și Becker

„Alcaraz, viitorul perfect,” a titrat ABC, „La Wimbledon începe 'era Alcaraz'”, a fost titlul inserat de El Mundo, în timp ce La Razon a scris „Alcaraz este noul rege.”

Cotidianul francez, L'Equipe a titrat „Regele Carlos” pe prima pagină, onorând surprinzătoarea victorie a tenismenului din Murcia.

Ce a spus Alcaraz, în discursul de campion ținut sub privirile Regelui Spaniei

„E un vis devenit realitate pentru mine. Chiar dacă aș fi pierdut finala, în fața unei legende a sportului, aș fi fost foarte mândru de mine însumi. Nu m-aș fi așteptat să ajung aici atât de devreme. Sunt mândru de mine și de echipa mea.

După primul set mi-am spus să îmi cresc nivelul, pentru a nu dezamăgi. Djokovic, mă inspiri mult. Am crescut urmărindu-te pe tine câștigând fiecare turneu. 

Acum sunt îndrăgostit de iarbă. Nu mă așteptam să joc la acest nivel, într-o perioadă atât de scurtă. Am jucat doar patru turnee pe iarbă, am câștigat la Queen's, aici... mă bucur extrem de mult de munca pe care o facem, ca echipă,” a declarat Carlos Alcaraz, în discursul ținut în cadrul ceremoniei de premiere.

Carlos Alcaraz va rămâne număr 1 ATP, grație succesului semnat pe iarba londoneză, care este al doilea de calibru Grand Slam, din palmaresul său, după US Open 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!