„Întotdeauna mă văd cel mai bun jucător din lume!” Reacția lui Novak Djokovic, după ce a câștigat $4,7 milioane în 7 zile

Novak Djokovic Casper Ruud Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 08:45
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 08:49

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor după o așteptare de șapte ani și a devenit cel mai bătrân campion al acestei competiții. 

La 35 de ani, Novak Djokovic a devenit cel mai în vârstă câștigător al Turneului Campionilor. În finala ediției 2022, desfășurată la Torino, tenismenul sârb a dispus de Casper Ruud, scor 7-5, 6-3, provocându-i jucătorului scandinav a treia înfrângere într-o finală de turneu major în 2022, după ultimele acte cedate de Ruud la Roland Garros și US Open. 

Djokovic nu mai câștigase Turneul Campionilor din 2015 și a reușit să egaleze recordul lui Federer, care deține la rândul său șase trofee de campion al acestei întreceri. Finalizând Turneul Campionilor cu victorii pe linie, Djokovic și-a apropiat cel mai mare premiu financiar din istoria tenisului, în valoare de $4,740,300.

Novak Djokovic: „Mă văd mereu cel mai bun jucător din lume. Am mentalitatea asta indiferent de adversarul înfruntat.”

„Nu sunt cel mai bun, sunt al cincilea (râde). Săptămâna asta, probabil am fost. În general, clasamentul arată cine a avut cel mai bun an, iar în 2022 tenismenul în cauză e Alcaraz.

În mintea mea, mă văd mereu cel mai bun jucător din lume, cu siguranță. Am mentalitatea aceasta indiferent de numele adversarului care se află de partea opusă a fileului, de suprafața pe care jucăm sau de sezon,” a declarat Novak Djokovic după încheierea finalei, notează Punto de break

În urma succesului din nordul Italiei, Novak Djokovic a urcat trei locuri în ierarhia ATP și va încheia stagiunea pe locul 5, în spatele rivalilor Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!