FOTO ȘI VIDEO Novak Djokovic, victorios pentru a șasea oară la Turneul Campionilor. Celebrul fotbalist care l-a felicitat la vestiar 

Novak Djokovic ATP Finals Turneul Campionilor Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 23:18
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 23:26

Novak Djokovic s-a impus în finala de la Turneul Campionilor, reușind să egaleze un record al lui Roger Federer. 

Tenismanul sârb a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 7-5, 6-3, în finala desfăşurată la Torino.

Novak Djokovic a egalat astfel recordul deţinut de elveţianul Roger Federer la turneul care reuneşte cei mai buni jucători ai sezonului. Sârbul şi-a mai adjudecat trofeul în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

Sportivul de 35 de ani încheie astfel în forţă un sezon agitat, cu două turnee de Grand Slam ratate (Australian Open, US Open), ambele din cauza lipsei vaccinului anti Covid-19, dar şi cu un titlu câştigat la Wimbledon.

Novak Djokovic, aflat pe locul 8 în clasamentul mondial, va urca luni pe locul 5 după acest succes. El este cel mai vârstnic jucător care a câştigat Turneul Campionilor.

Jucătorul din Norvegia a pierdut a treia sa finală majoră din acest an, după ce anterior s-a înclinat la Roland Garros şi US Open. Totuşi, acesta rămâne cel mai bun sezon al carierei pentru jucătorul de 23 de ani, care a fost pe locul al doilea mondial după Flushing Meadows, iar luni va fi al treilea în lume.

  • $4,740,300 este suma pe care Novak Djokovic a câștigat-o la Turneul Campionilor după victoria din finală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!