VIDEO La 36 de ani, Rafael N2D2L devine cel mai bătrân campion din istoria turneului de la Roland Garros: al 14-lea trofeu cucerit la Paris

Rafael Nadal Casper Ruud finala Roland Garros live text Casper Ruud Roland Garros 2022 Rafael Nadal Casper Ruud finala Roland Garros 2022 Rafael Nadal Roland Garros 2022 Roland Garros 2022 turneu masculin Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 05 Iunie 2022, 18:28
Data actualizarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 09:41

Rafael Nadal (36 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0, în finala ediției 2022 a turneului de la Roland Garros, după numai 2 ore și 18 minute de joc. 

Finala Roland Garros 2022
Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0

GAME, SET, MECI & TROFEU, RAFAEL NADAL! Pentru a 14-a oară în 18 participări, Rafa Nadal încheie turneul de la Roland Garros cu victorie supremă. A fost 6-3, 6-3, 6-0, într-una dintre cele mai dezechilibrate finale de Grand Slam masculine ale ultimului deceniu. 

Nadal a lovit direct câștigător de 37 de ori, pe parcursul finalei, greșind neforțat în numai 17 rânduri (16-26, raportul winnere-erori neforțate în contul lui Ruud). 

  • Rafa Nadal a câștigat 11 game-uri consecutiv în finala RG 22, de la scorul de 6-3, 1-3. 

Ghinionul norvegianului Casper Ruud de a-l întâlni în premieră pe idolul său tocmai în prima sa finală de turneu de mare șlem a fost evident în setul 3, când scandinavul a câștigat doar 8 puncte. 

GAME & AL DOILEA SET, Rafael Nadal! Casper Ruud a servit, la 3-1 avantaj, moment din care favoritul finalei a preluat conducerea setului, câștigând 5 game-uri la rând. 

Nadal s-a apărat solid, dar inconstanța loviturilor norvegianului l-a costat din nou pe underdog. De reținut, este prima dată când Ruud primește replica lui Rafael Nadal, iar ocazia are loc tocmai în prima sa finală de Grand Slam, și nu oriunde, ci pe Arena Philippe-Chatrier, umplută până la refuz. 

GAME & PRIM SET, Rafael Nadal! Tenismenul spaniol a atacat feroce reverul mai puțin pătrunzător al norvegianului, în manșa întâi și a câștigat toate cele 8 puncte jucate la fileu.

Scurtele nu au fost o soluție pentru Casper Ruud, în acest prim set, iar deficiențele la serviciu ale scandinavului, cumulate cu emoțiile unui prim set jucat într-o finală de Grand Slam l-au ajuns din urmă pe Ruud. 


Casper Ruud l-a învins pe Marin Cilic în penultimul act al turneului de la Roland Garros, scor 3-6, 6-4, 6-2, 6-2, după 2 ore și 55 de minute de joc, devenind primul norvegian calificat într-o finală de Grand Slam.

Va fi prima confruntare directă între cei doi jucători. „A meritat așteptarea. Pentru mine e prima finală, el a mai jucat multe, dar măcar joacă împotriva unui student al academiei sale, sper să fie o finală distractivă,” a afirmat Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP), după încheierea meciului cu Marin Cilic.

Rafael Nadal joacă a 14-a finală la Roland Garros, Casper Ruud, prima într-un turneu de mare șlem

Începând cu setul doi, jucătorul scandinav a început să domine punctele de pe linia de fund, dovedind o calitate rară în a produce lovituri direct câștigătoare. 41 de winnere a bifat Ruud, cu doar 10 mai puține decât Cilic, dar erorile neforțate au fost menținute la un nivel scăzut de norvegian, 21, în timp ce croatul a comis 56. 

Nadal - Ruud, finala Roland Garros se joacă în după-masa zilei de duminică, 5 iunie, de la ora 16:00. 

Ce au declarat Nadal și Ruud, înaintea finalei 

„Îl admir pe Rafa. Nu se plânge niciodată. E un exemplu perfect pentru cum să te comporți pe teren. Niciodată să nu renunți, niciodată să nu te plângi. Este idolul vieții mele,” a spus Casper Ruud, înaintea finalei. 

„Casper e un profesionist. Cred că e foarte potrivit pentru tenis. E foarte relaxat, umil și, întotdeauna, bine dispus, pregătit să învețe ceva nou. Cred că l-am putut ajuta puțin în academie. Sunt fericit pentru el, dar mai ales pentru părinții lui. Îi cunosc foarte bine. Nu e surpriză că Ruud s-a calificat în finală,” a punctat Rafael Nadal, oponentul cu 13 ani mai în vârstă, de care Casper Ruud va trebui să treacă în finală pentru a câștiga primul Grand Slam al carierei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!