Novak Djokovic Tenis ATP Tenis Grand Slam Turneul Campionilor Tenis

GALERIE FOTO 3 Grand Slam-uri și Turneul Campionilor în 2023, dar Djokovic vrea un 2024 și mai bun: ce vrea să mai câștige 

Novak Djokovic și-a anunțat obiectivul pentru sezonul 2024. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 08:55
Data actualizarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 09:03

Novak Djokovic (36 de ani) a încheiat sezonul 2023 cu trei finale de turneu de mare șlem câștigate, dintr-un total de patru disputate, dar și cu trofeul Turneului Campionilor ridicat. 

În căutarea unei motivații puternice pentru stagiunea următoare, tenismenul sârb știe deja cum ar putea progresa inclusiv în 2024, an în care rivalul Rafael Nadal își va marca revenirea și, probabil, inclusiv retragerea din tenisul mondial. 

Djokovic visează la Golden Slam în 2024: presupune câștigarea celor patru titluri de mare șlem plus a medaliei de aur, la Olimpiadă

„Ce putem să reușim mai mult? 4 titluri de mare șlem și medalia de aur la Jocurile Olimpice,” a fost răspunsul oferite de Djokovic, în ultima conferință de presă susținută la Torino. 

Deținător al recordului istoric pentru numărul de titluri de mare șlem cucerite în tenisul masculin (24), dar și al recordului istoric pentru numărul de săptămâni petrecute pe prima poziție a ierarhiei ATP (400), Novak Djokovic mai are trei obiective grandioase la care visează; dincolo de devansarea recordului lui Margaret Court, cu care împarte în prezent numărul 24 pentru cele mai multe titluri de mare șlem câștigate, „Nole” visează la victoria care îi lipsește din palmares, anume medalia de aur olimpică, în proba individuală, dar și șansa unui Calendar / Golden Slam, diferența dintre primul și al doilea fiind că al doilea presupune câștigarea medaliei olimpice de aur, dincolo de cele patru titluri de mare șlem.


Ce înseamnă să fii campion? Horia Tecău dezvăluie cum „a pătruns” în mintea lui Roger Federer atunci când l-a bătut

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!