Tenis

Martina Navratilova îl critică public pe Novak Djokovic pe tema vaccinului: „Trebuie să te gândești și la ceilalți!”

Martina Navratilova afirmă că nu poate apăra decizia lui Novak Djokovic de a nu se vaccina anti-COVID. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 09:43
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 09:56

Figură marcantă în istoria tenisului feminin, Martina Navratilova nu îl susține pe Novak Djokovic în situația controversată creată la Melbourne. Deținătoare a 18 titluri de Grand Slam, sportiva cu origini cehești declară că „Nole” ar fi trebuit să se gândească și la ceilalți atunci când a luat decizia să nu se vaccineze împotriva bolii Covid-19.

Navratilova: „Mie mi-ar fi mai frică să iau coronavirus și să mă îmbolnăvesc decât să mă vaccinez.”

„E incredibil până unde s-a ajuns. Toată această situație ar fi putut fi evitată dacă Novak Djokovic ar fi fost vaccinat. Îl admir foarte mult pe Novak, dar nu-l pot apăra sub nicio formă pentru că e nevaccinat. Uneori trebuie să te sacrifici pentru cei din jurul tău. Avem atât de multe contacte apropiate, mai ales în vestiare.

Abia așteptam să mă vaccinez. Îi înțeleg angajamentul, dar mie personal mi-ar fi mult mai frică să iau coronavirus și să mă îmbolnăvesc decât să mă vaccinez, decât să am potențiale reacții adverse pe care le-aș avea din cauza vaccinului. Trebuie să te gândești și la alții,” a spus Navratilova pentru Daily Express, citat de Eurosport.

Australian Open 2022 începe luni, 17 ianuarie, dar soarta sârbului Novak Djokovic nu a fost încă pecetluită. Ministrul Imigrației, Alex Hawke are în continuare puterea de a-i anula viza și a-l deporta, iar dacă Djokovic va fi cercetat pentru fals în declarații, acesta nu riscă doar neparticiparea la turneu, ci și o condamnare cu executare. 

Nu în ultimul rând, Australia traversează clipe grele în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, prin urmare Novak Djokovic, ca oricare alt jucător, ar putea deveni ineligibil de joc, în cazul în care ar fi depistat pozitiv. 

Modifică setările cookies