„Aproape de negândit că Spania nu va fi învingătoarea.” Spaniolii se așteaptă să spulbere România cu rezervele în Cupa Davis

Spania Romania baraj Cupa Davis Baraj Cupa Davis Horia Tecau Spania Romania Marbella Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 10:05
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 15:31

Spaniolii de la Punto de break au afirmat că nu cred că va fi nevoie de contribuțiile lui Roberto Bautista (15 ATP) și Carreno Busta (16 ATP) pentru ca Spania să învingă România. 

România - Spania, barajul final pentru stabilirea numele echipei care se califică la ediția 2022 a Cupei Davis va avea loc în 4-5 martie la Clubul Puente Romano din Marbella. Meciurile se vor disputa pe zgură. 

Confruntarea se joacă în sistem cel mai bun din cinci meciuri, fiecare întâlnire urmând să se desfășoare în sistem 2/3 seturi. Liderii echipei iberice sunt Roberto Bautista Agut (15 ATP) și Pablo Carreno Busta (16 ATP), în timp ce Marius Copil, cel mai bine clasat tenismen român se situează pe locul 261 ATP. 

Programul meciurilor de vineri, 4 martie:

 • 12:00 - Gabi Boitan vs. Roberto Bautista Agut
 • După ora 13:30 - Marius Copil vs. Carlos Alcaraz

„Spania vine cu 5 tenismeni de top care vor să rezolve rapid confruntarea cu o Românie fără prezențe relevante.”

„Pare aproape de negândit că învingătoarea nu va fi Spania. Echipa națională vine cu cinci tenismeni de top care vor să rezolve rapid confruntarea împotriva unei echipe române fără prezențe relevante. Liderii Carreno Busta și Roberto Bautista aspiră să înceapă întâlnirea cu un avantaj de 2-0 după ziua de vineri, care să le permită abordarea ultimei zile cu liniște psihică,” notează spaniolii de la Punto de break

Spaniolii se îndoiesc însă că va fi nevoie de contribuțiile lui Roberto Bautista Agut și Pablo Carreno Busta în semnarea acestei calificări la turneul final. Aceștia speculează că Carlos Alcaraz (19 ATP) și Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP) vor fi tenismenii pe care căpitanul nejucător, Sergi Bruguera va miza. 

Lotul Spaniei pentru barajul decisiv cu România: 

 • Roberto Bautista Agut (15 ATP)
 • Pablo Carreno Busta (16 ATP)
 • Carlos Alcaraz (19 ATP)
 • Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP) 
 • Pedro Martinez (50 ATP)

„Tenismenul plin de realizări, Horia Tecău e cea mai recognoscibilă față a echipei României,” au adăugat spaniolii de la Punto de break, care anticipează o victorie facilă pentru reprezentativa națională a Spaniei.

Lotul României pentru confruntarea de la Marbella: 

 • Marius Copil (261 ATP)
 • Ștefan Paloși (615 ATP)
 • Nicolae Frunză (617 ATP)
 • Gabi Boitan (721 ATP)
 • Horia Tecău (17 ATP în proba de dublu)

Programul meciurilor barajului Spania - România

Confruntările din barajul decisiv dintre Spania și România pentru calificarea la Cupa Davis 2022 vor începe vineri, 4 martie, de la ora 13:00. 

Sâmbătă, 5 martie, începând cu ora 12:00 vor avea loc un meci de dublu și alte două de simplu, în cazul în care va fi nevoie de acestea pentru a stabili echipa calificată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!