Lleyton Hewitt Australia Cupa Davis Cupa Davis Nick Kyrgios Tenis

„I-a dat cu seen?” :) Lleyton Hewitt l-a ignorat total pe campionul de Grand Slam, Kyrgios, când a făcut lotul de Cupa Davis

Australia va înfrunta Ungaria în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis fără Nick Kyrgios. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Februarie 2022, 08:20
Data actualizarii: Sambata 05 Februarie 2022, 15:32

Fostul lider ATP și actual căpitan nejucător al echipei Australiei de Cupa Davis, Lleyton Hewitt a decis să îl lase pe proaspătul campion de Grand Slam, Nick Kyrgios în afara lotului Australiei pentru barajul decisiv programat împotriva Ungariei, în martie. 

Partenerul de dublu al lui Nicholas Kyrgios, Thanasi Kokkinakis a fost însă convocat de Hewitt, care îl va compania pe Alex de Minaur la simplu. John Peers și Alexei Popyrin vor juca la dublu, iar Luke Saville va fi rezervă. 

Australia înfruntă Ungaria pentru un loc la turneul final al Cupei Davis 2022

Hewitt i-a omis din lot și pe finaliștii Openului Australian, Max Purcell și Matthew Ebden, învinși de Kyrgios și Kokkinakis în ultimul act la Melbourne. 

„Thanasi a avut o vară australiană fantastică. Și-a cimentat poziția în top 100, câștigând primul său titlu la Adelaide și întrecând jucători de calitate,” a spus Lleyton Hewitt, potrivit The Straits Times, fără a menționa nimic despre Nick Kyrgios. 

Lleyton Hewitt, împotriva noului format al Cupei Davis

„Cupa Davis a fost văzută cu ochi buni, era vârful sportului în tenisul masculin, pentru că se juca în cinci seturi. Am aruncat asta pe geam, iar acum renunțăm și la sistemul de gazdă-oaspete. 

Dacă vor vinde sufletul Cupei Davis Orientului Mijlociu pentru alți cinci ani, cred că e ridicol. Omoară competiția,” a fost poziția exprimată de Lleyton Hewitt, notează The Guardian, la adresa oficialilor Cupei Davis, printre care se numără fundașul Barcelonei, Gerard Pique.

Modifică setările cookies