Tenis

„Vrem să producem un șoc în sport!” Horia Tecău vrea ca barajul cu Spania să nu devină ultimul meci al carierei sale

Horia Tecău, Marius Copil și căpitanul echipei, Gabriel Trifu promit să dea totul pentru o victorie istorică în barajul de Cupa Davis cu Spania. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 09:55
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 10:52

Spania - România (4-5 martie) este unul dintre barajele decisive ale Cupei Davis care vor stabili cele 16 echipe calificate la turneul final din acest an. Grupele Cupei Davis 2022 se vor juca în 14-18 septembrie, iar fazele eliminatorii, în perioada 23-27 noiembrie. 

Echipa României, cu Marius Copil și Horia Tecău în prim-plan s-a deplasat la Marbella, unde va încerca o surpriză istorică împotriva reprezentativei Spaniei, care are în componența lotului cinci tenismeni din top 50 ATP. 

Loturile Spaniei și României pentru barajul de Cupa Davis

Lotul Spaniei: 

 • Roberto Bautista Agut (15 ATP)
 • Pablo Carreno Busta (16 ATP)
 • Carlos Alcaraz (19 ATP)
 • Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP) 
 • Pedro Martinez (50 ATP)

Lotul României: 

 • Marius Copil (261 ATP)
 • Ștefan Paloși (615 ATP)
 • Nicolae Frunză (617 ATP)
 • Gabi Boitan (721 ATP)
 • Horia Tecău (17 ATP în proba de dublu)

„Ar fi o mare surpriză să câștigăm, dar exact asta vrem să producem: o surpriză, un șoc pentru meciurile de Cupa Davis, pentru tenis și pentru sport! Dar ca să facem lucrurile acestea trebuie să se alinieze și partea mentală, cu partea fizică și partea tehnică. Mereu mi-a plăcut să joc în Spania, cu o comunitate mare de români, la Madrid, la Barcelona, acum suntem la Marbella.

Sunt mulți români care locuiesc în zonă, dar și mulți care au venit special pentru acest meci. Ne dorim să fie cât mai gălăgioși, susținători până la capăt, să ne bucurăm de această experiență, de aceste meciuri, pentru că se simte pe teren când ai această susținere în plus. Într-adevăr, e un moment emoționant.

Nu spun că este ultimul meci, pentru că îmi doresc să duc campania asta până la capăt și cred că putem merge și la turneul final. A fost un drum de 19 ani în Cupa Davis și e minunat că am oportunitatea să joc pe o arenă frumoasă, cu un public român în tribune. E exact cum aș vedea o ultimă călătorie în experiența asta de jucător profesionist”, a spus Horia Tecău pentru ProSport

Horia Tecău: „Nu spun că este ultimul meci, pentru că îmi doresc să duc campania asta până la capăt.”

 • România întâlnește Spania după o serie de 4 succese, începută în aprilie 2019. Echipa României de Cupa Davis a trecut de Zimbabwe (4-1), de China (prin neprezentarea adversarilor), de Portugalia (3-1) și de Peru (4-0) pentru a ajunge la barajul final. 

„E o întâlnire extrem de dificilă! Jucătorii spanioli sunt cei mai buni din lume. Au trei jucători în primii 20, care joacă aici, iar pentru noi va fi un meci foarte dificil. Dar suntem deciși să luptăm pentru șansa noastră de a accede în Grupa Mondială!

Ca să poți câștiga, trebuie să crezi. Noi am venit aici să facem o surpriză, bineînțeles că trebuie să dovedim un joc bun și să fim uniți pentru a putea produce o mare surpriză! Dar suntem determinați să dăm totul pe teren și în afara terenului pentru a putea câștiga. Bineînțeles, va fi frumos să simțim că avem suporteri la fel ca în România, dar noi trebuie să ne facem treaba noastră pe teren și să luptăm cât mai mult”, a  declarat Gabriel Trifu pentru aceeași sursă.

Programul meciurilor de vineri, 4 martie:

 • 13:00 - Gabi Boitan vs. Roberto Bautista Agut
 • După ora 14:30 - Marius Copil vs. Carlos Alcaraz
Modifică setările cookies