VIDEO Dezvăluirea săptămânii: ce le-a spus Horia Tecău jucătoarelor, la scorul de 0-2, în barajul cu Ucraina

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 14:05
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 14:06

Horia Tecău a dezvăluit ce s-a întâmplat în interiorul echipei României, la scorul de 0-2, în barajul cu Ucraina. 

Horia Tecău (39 de ani) a dezvăluit detaliat ce s-a petrecut în interiorul echipei României, în seara zilei de vineri, 12 aprilie, când Ucraina s-a desprins la două puncte în față, în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King.

24 de ore mai târziu, româncele sărbătoreau întoarcerea în elita tenisului feminin mondial, după ce Ana Bogdan a învins-o pe Elina Svitolina, la capătul a aproape trei ore de joc, Jaqueline Cristian a revenit de la 0-1 la seturi în fața Lesiei Tsurenko, iar dublul Bogdan-Cristian a dispus de echipa formată din surorile Kichenok, în minimum de seturi, în partida finală. 

Horia Tecău, „bucuros și mândru” după „eforturile fantastice” depuse de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian

„După 2-0, bineînțeles că spiritul era destul de căzut. Seara, la cină, nu am vorbit decât că meciurile au fost mai strânse decât o arată scorul.

Dacă Ana își fructifica șansele în setul secund al meciului cu Tsurenko, făcea 3-1, 4-2, iar duelul era altfel. Jaqueline a fost aproape de Svitolina, iar din acest motiv credeam. 

Știam că trebuie să facem lucrurile puțin diferit, să exagerăm atitudinea noastră, spiritul de luptă, modul în care lovim mingea, pentru că eram puși la zid. Aveam o singură direcție spre ieșire.

A fost un efort fantastic din partea fetelor. Au luptat, s-au concentrat, au rămas optimiste. Echipa tehnică și-a făcut la rândul său treaba foarte bine. Sunt bucuros și mândru,” a declarat Horia Tecău, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Întrebat cât de dificil îi este să lucreze cu fetele, Horia Tecău a replicat, spunând că „e diferit, dar nu mai greu.”

Căpitanul nejucător al echipei naționale de tenis feminin a României a oferit un răspuns elaborat pe această temă în emisiunea Poveștile Sport.ro, prezentată de Andru Nenciu. 

Antrenor de fete: cum gestionează Horia Tecău echipa României de Cupa Billie Jean King

„În primul rând, simt că treaba de antrenor am pregătit-o ani de zile, jucând la dublu. Mereu eram într-un antrenament; eu îl antrenam pe el, iar el, pe mine. În șapte ani de parteneriat cu Jean-Julien Rojer, cred că am avut antrenor cu noi vreo 20% din timp. În rest, eram noi doi și ne antrenam încontinuu. De atunci deja mi-am dezvoltat abilitățile de antrenor.

E adevărat că a antrena fete mi se pare total diferit de a lucra cu băieți. Dimensiunea masculină pe care o cunoșteam - mai fermă, mai directă, cu multă logică și strategie - nu se potrivește atât de mult pe partea feminină, unde e foarte mult vorba despre gestionarea emoțiilor, despre ascultare, despre a fi ele într-o stare bună în care să joace tenisul lor cel mai bun.

Cumva, trebuie să devii atât de apropiat și de încredere încât să primească informațiile în momentele importante și să fie liniștite, ca să poată juca,” a dezvăluit Horia Tecău, în dialog cu Andru Nenciu, în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro. 

„Cu băieții nu aveai neapărat nevoie să fii atent la lucrurile astea. Era, pur și simplu, foarte direct. 

În acest nou rol de antrenor, în care sunt, simt că e foarte mare nevoie pentru mine să mă dezvolt și în perspectiva feminină, și în perspectiva masculină, și de a lucra cu copii, și de a lucra cu profesioniști. 

Vreau să cunosc toate aspectele unui antrenor, iar un antrenor, înainte de toate, e educator. Trebuie să vină acolo ca un educator și să știe cum să comunice cu oricine,” a completat Horia Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro. 


Antrenor de fete: cum gestionează Horia Tecău echipa României de Cupa Billie Jean King

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!