Dominic Thiem Carlos Alcaraz Tenis ATP US Open Tenis

„Alcaraz va schimba tenisul, iar noi, restul, va trebui să ne adaptăm lui!” Thiem, șocat de impactul tânărului spaniol

Campionul US Open 2020, Dominic Thiem s-a declarat impresionat peste măsură de câștigătorul Openului American din 2022, Carlos Alcaraz. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 18 Octombrie 2022, 17:06
Data actualizarii: Marti 18 Octombrie 2022, 17:08

Semifinalist învins de Andrey Rublev în turneul ATP 250 de la Gijon, Dominic Thiem are parte de o revenire lentă în circuitul ATP, unde își anunță o revenire la nivelul înalt de odinioară, începând cu sezonul 2023.

Campionul US Open 2020 a fost chinuit de accidentări serioase în ultimii doi ani, începând cu o problemă la picior, dublată de o afecțiune gravă la nivelul încheieturii. 

Dominic Thiem: „Modul în care luptă Alcaraz e complet nou. Joacă fiecare punct fără frică.”

Vorbind despre motivația de a mai câștiga un titlu de Grand Slam, austriacul Dominic Thiem a spus, la Gijon: „Nadal e cel mai bun model de urmat într-o situație precum a mea, din moment ce el s-a întors în circuit de patru sau cinci ori, după accidentări, iar de fiecare dată s-a întors câștigând titluri,” a punctat Thiem, notează Punto de break

Cât despre Carlos Alcaraz, tenismenul care a devenit cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie, Dominic Thiem a pronunțat cuvinte mari, anunțând că îl vede capabil să schimbe întreaga configurație a tenisului din vârful circuitului ATP. 

„Modul în care concurează e complet nou. A fost formidabil să îl văd în New York depășind situații dificile, atacând din nou și din nou, disputând fiecare punct fără frică.

Cred că e pe cale să schimbe tenisul, iar noi, restul jucătorilor, va trebui să ne adaptăm,” a adăugat Dominic Thiem. 

Dominic Thiem, după accidentare: „Forehandul pe care îl aveam a dispărut!”

„Am observat că forehandul pe care îl aveam a dispărut. Obișnuiam să îmi structurez jocul, lovind direct câștigător cu forehand, dar a ajuns să fie non-existent, după ce fusese foarte bun.

Asta mi-a permis să progresez pe backhand, iar acum îmi recuperez, treptat, simțul în drive și pot să dezvolt o combinație grozavă între lovituri,” a completat Dominic Thiem. 

Modifică setările cookies