Anastasia Gasanova WTA Tenis

Declarații șocante făcute de o tenismenă din Rusia: „Oamenii din Donețk aveau lacrimi de fericire în ochi când Putin a anunțat operațiunea militară!” 

Anastasia Gasanova (23 ani, 154 WTA) a avut declarații șocante în cazul războiului din Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 21:30
Data actualizarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 21:31

La opt luni de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, războiul este în plină desfășurare. Deși Vladimir Putin și-a atras multă ură din cauza invaziei pe care a ordonat-o, există persoane care și sprijină acțiunile liderului de la Kremlin. Cea mai nouă „voce” dintre susținători este a Anastasiei Gasanova, care a șocat cu ultimele declarații. 

Tenismena a locuit în Odesa, regiune din sudul Ucrainei, până în 2014 și a dezvăluit ce s-a întâmplat cu rușii în acel an, când cel puțin 46 de persoane au murit în timpul unei confruntări dintre separatiștii proruși și ucraineni. Gasanova, care a fost prezentă la Transylvania Open 2022, a comparat modul în care sunt percepute acțiunile împotriva ucrainenilor și nedreptățile la care au fost supuși rușii. 

Postarea șocantă făcută de Anastasia Gasanova 

„Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită”, a postat Gasanova la Instastory conform Ole

Rusoaica a continuat și a vorbit despre distrugerea podului din Crimeea, spunându-și varianta ei de poveste. 

„Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014. În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. - fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtat echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare.

Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: 'Acolo se împușcă'.

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele”, a spus tenismena. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!