Jaqueline Cristian Jaqueline Cristian antrenor Tenis WTA Romania Thomas Drouet Tenis

Șoc în tenisul românesc! Jaqueline Cristian și Thomas Drouet au încheiat brusc colaborarea, după Transylvania Open

Antrenorul francez, Thomas Drouet, a anunțat pe rețelele sociale că și-a încheiat parteneriatul cu Jaqueline Cristian. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 17:05
Data actualizarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 17:08

Jaqueline Cristian și Thomas Drouet au decis de comun acord încetarea colaborării, la doar 24 de ore după înfrângerea suferită de sportiva din România în primul tur al Openului Transilvaniei

Învinsă de Xiyu Wang (59 WTA), scor 6-3, 6-3, Jaqueline Cristian (24 de ani, 83 WTA) va fi nevoită să își caute antrenor, despărțirea fiind confirmată de antrenorul Thomas Drouet pe rețelele sociale: „Jaqueline și cu mine am decis să încheiem colaborarea. Mă bucur foarte mult că am putut împărți cu tine multe momente grozave. Îți urez tot binele din lume, Draculina!”, a transmis Thomas Drouet pe Instagram. 

Cu Thomas Drouet antrenor, Jaqueline Cristian a ajuns până pe locul 58 WTA și a jucat prima finală în circuitul WTA

Thomas Drouet le-a antrenat pe Wang, Babos, Dodin, Bartoli, Blinkova, Peng și Pavlyuchenkova, în istoricul său regăsindu-se puține perioade de stabilitate alături de o singură jucătoare, conform Tenisite

Alături de Thomas Drouet, Jaqueline Cristian a reușit să pătrundă în top 100 WTA și să joace prima sa finală în circuitul WTA, în sezonul 2021, însă marea ascensiune a fost întreruptă brusc de accidentarea teribilă de la Doha, din luna februarie, când sportiva din România a suferit o ruptură a ligamentelor anterioare încrucișate, afectându-și în același timp și meniscul. 

Jaqueline Cristian a obținut la Australian Open 2022 prima victorie la simplu, într-un Grand Slam

Locul 58 este cea mai înaltă clasare atinsă de Jaqueline Cristian în ierarhia mondială, bornă bifată după Australian Open 2022, turneu de mare șlem la care a obținut prima victorie a carierei pe tabloul principal al unui Grand Slam. 

Vestea confirmă instabilitatea mare în ce privește antrenorii angajați de jucătoarele din România. Dacă Sorana Cîrstea a renunțat la Adrian Cruciat pentru a-l angaja pe Thomas Johansson, iar Simona Halep l-a încurajat pe Patrick Mouratoglou să colaboreze cu Holger Rune, în perioada recuperării, Jaqueline Cristian va căuta un înlocuitor pentru Thomas Drouet, una dintre variantele speculate fiind Andrei Cociașu, care a lucrat cu Gabriela Ruse, în trecut. 

Care este potențialul văzut de Thomas Drouet în Jaqueline Cristian

„Nu există nicio limită. Nu pot să spun că o să câștige un Grand Slam, pentru că asta auzi de la fiecare jucătoare pe care o antrenezi, că vrea să câștige un Grand Slam, vrea să fie top 10. Dar doar puține dintre ele au capacitatea de a avea disciplina de care e nevoie, să depună cu adevărat munca care te va duce acolo. Ce pot să spun e că, dacă face totul la 200%, are o șansă să ajungă sus. Dar cât de sus, nu știu. 

Orice se poate întâmpla. Vreau să extrag maximul din potențialul ei, ăsta e obiectivul meu. Nu știu care e limita ei. Niciodată nu știi când începi să lucrezi cu o jucătoare.

Eu sunt fericit când văd că jucătoarea mea e dedicată 200%. Și când face asta, știu că rezultatele vor veni. Asta sunt sigur și îi spun în fiecare zi: nu sunt magician, dar dacă suntem pe aceeași pagină și dăm 200%, doar lucruri bune se vor întâmpla.

Vreau ca anul viitor să încerce să vadă cum e în săptămâna a doua a unui Slam, pentru că n-a făcut-o niciodată. Sau să joace la Indian Wells și Miami, are 25 de ani și n-a jucat niciodată acolo. Dacă e pregătită, se va descurca bine la aceste turnee,” a completat Thomas Drouet, într-un interviu acordat Treizecizero. 

Modifică setările cookies