WTA vine in sprijinul jucatoarelor de tenis! Cum pot sportivele recupera sumele de bani pierdute din cauza intreruperii sezonului

WTA coronavirus Tenis WTA vine in sprijinul jucatoarelor de tenis! Cum pot sportivele recupera sumele de bani pierdute din cauza intreruperii sezonului
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Martie 2020, 12:16
Data actualizarii: Marti 31 Martie 2020, 12:18

WTA sare in ajutorul jucatoarelor de tenis.

WTA va incerca sa mareasca premiile acordate jucatoarelor si ia in considerare posibilitatea ca sezonul 2020 sa fie prelungit, spun cei de la Reuters.

Sezonul este momentan suspendat, dupa ce s-a luat aceasta decizie la inceputul lunii martie. Veniturile jucatoarelor au incetat sa mai vina, iar WTA a facut un anunt oficial:

"Jucatoarele profesioniste de tenis sunt persoane independente si nu angajate ale WTA. Astfel, recompensarea jucatoarelor se face pe baza rezultatelor de pe teren, iar cand turneele nu se tin, atunci se opreste si principala lor sursa de venit. WTA recunoaste provocarile la care trebuie sa faca fata aceste sportive, similare cu cele ale milioanelor de oameni din lume, intr-o situatie fara precedent. 

WTA lucreaza alaturi de organizatorii turneelor pentru a creste castigurile cand circuitul profesionist de tenis se va relua si ia in considerare extinderea actualului sezon de 44 de saptamani pentru a asigura ca au loc mai multe turnee.

Speranta noastra sincera este sa revenim pe teren cat mai repede posibil, cand sanatatea si siguranta jucatoarelor, fanilor si staff-urilor vor putea fi garantate", au spus oficialii WTA.

Toate turneele de tenis sunt in continuare suspendate pana la data de 7 iunie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!