Tenis

Toate scenariile posibile în cazul lui Novak Djokovic: ar putea să nu mai joace niciodată la Australian Open!

Novak Djokovic riscă o interdicție de 3 ani în Australia, lucru care ar putea însemna că 2021 a fost ultimul an în care sârbul a participat la Australian Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 09:58
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 10:07

Ministrul Imigrării în Australia, Alex Hawke a decis anularea vizei lui Novak Djokovic, motivând că a luat decizia în sprijinul sănătății și ordinii publice. Hawke a specificat că a fost în interesul public al australienilor să procedeze astfel, iar actualmente Novak Djokovic, alături de avocații săi se confruntă cu o situație complicată. 

Jurnalistă specializată în drept, Karen Sweeney de la AAP News Wire declară că sunt patru scenarii posibile în soluționarea cazului Novak Djokovic, care a acaparat atenția publică în ultimele 9 zile.

Dacă va fi deportat, Novak Djokovic (34 de ani) riscă o interdicție de 3 ani în Australia

În primul caz, Novak Djokovic ar accepta decizia autorităților australiene și ar fi deportat în Serbia, ratând șansa de a-și apăra titlul de campion al Openului Australian. 

În cazul în care ar face apel, cerând o revizuire juridică a deciziei ministrului, Novak Djokovic ar putea câștiga procesul, urmând să rămâne și să joace sau recursul ar fi respins, caz în care ar fi deportat. 

Într-un ultim scenariu posibil, Novak Djokovic ar putea câștiga la recurs, dar guvernul ar putea face apel, pentru a se stabili dacă trebuie ținut sau nu în detenție și dacă are drept de joc la Australian Open. 

Scenariul-surpriză: Novak Djokovic, deportat în timpul turneului? 

Sweeney informează că un factor major în luarea deciziei este interdicția de 3 ani care i s-ar aplica în cazul unei deportări, urmând ca Novak Djokovic (34 de ani) să aibă șanse minime de a mai juca vreodată la Melbourne. 

Nu în ultimul rând, Sean Ingle, reporter The Guardian anunță că a vorbit cu un profesor universitar de drept, care i-a comunicat că Novak Djokovic ar putea fi deportat chiar și în timpul desfășurării turneului. 

  • Novak Djokovic este cel mai titrat tenismen din istoria Openului Australian, cu 9 titluri adjudecate la antipozi.

Modifică setările cookies