Tenis

Se așteptau la anularea vizei! Ce strategie au pregătit avocații lui Novak Djokovic pentru a câștiga la recurs

Novak Djokovic mai are o șansă de participare în ediția 2022 a Openului Australian, dar totul depinde de situația legală. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 09:23
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 09:34

Novak Djokovic și-a văzut viza de Australia anulată pentru a doua oară, Ministrul Imigrării Alex Hawke motivând că decizia a fost luată în interesul public al australienilor. 

Sprijinind sănătatea publică și menținerea ordinii în țară, conducătorul Ministerului Imigrării a fost clar în intenția sa de a-i refuza șederea sârbului, dar avocații liderului ATP și-au pregătit deja strategia prin care vor să îl facă pe Novak Djokovic eligibil de joc la Australian Open 2022

În cazul în care nu vor face apel, Djokovic va fi deportat imediat

„Există o variantă ca cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia. Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul "Public Interest 4013". 

Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată. Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovic, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic", scriu sârbii de la Blic, potrivit Eurosport

Modifică setările cookies