Tenisul modern, dezaprobat de o legendă a sportului: „Văd foarte des același lucru!”

Ken Rosewall Australian Open 2023 tenis modern Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 10:32
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 14:26

Ken Rosewall - fost număr 1 mondial și cu 8 titluri de mare șlem în palmares - crede că tenisul modern a pierdut din spectaculozitate.

Rafael Nadal și Novak Djokovic au fost lăudați pentru longevitatea lor în tenisul mondial, dar cel mai bătrân câștigător al Openului Australian rămâne Ken Rosewall. 

Fostul jucător australian a câștigat turneul de mare șlem din Melbourne la 37 de ani, în 1972. Cu 8 titluri de Grand Slam în palmares, obținute în proba individuală, Ken Rosewall a afirmat că nu se declară impresionat de tenisul modern.

Ken Rosewall a câștigat Australian Open după ce a împlinit 37 de ani

La 88 de ani, Ken Rosewall apreciază că tenisul modern oferă des aceleași tipare de joc, datorită eficienței impuse de accentul pus pe forță în lovituri, aspect care nu încântă privitorul suficient. 

„Nu sunt foarte încântat cu condițiile în care joacă acum. Cred că e o combinație între corzile sintetice, rachete și mingile produse. Nu poate fi negată abilitatea jucătorilor, sunt toți foarte buni. Dar, din perspectiva unui spectator, văd foarte des același lucru,” a declarat Ken Rosewall, punctează Punto de Break.

Ken Rosewall, fost număr 1 mondial, în 1961, a câștigat Australian Open de patru ori, în proba de simplu, în anii 1953, 1955, 1971 și 1972. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!