Fost număr 4 WTA, Jelena Dokic, abuzată online pentru aspectul fizic: replica jucătoarei de tenis

jelena dokic body shaming Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 11:35
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 11:34

Jelena Dokic a avut o replică puternică la adresa persoanelor care o critică pentru aspectul său fizic. 

Fostă ocupantă a locului 4 în clasamentul WTA și semifinalistă a turneului de la Wimbledon, în 2000, Jelena Dokic a răbufnit după o serie de comentarii negative lansate la adresa ei, pe rețelele de socializare.

Sportiva australiană cu 6 titluri în palmares a fost criticată pentru greutatea sa de mai mulți utilizatori ai platformelor sociale. În prezent, Jelena Dokic este una dintre fostele jucătoare care preiau interviurile de pe teren, susținute imediat după încheierea meciurilor de la Australian Open

Jelena Dokic: „E dezgustător. Să le fie rușine!”

„Chiar nu cred că e corect ca o balenă precum Jelena Dokic să îmi fure bucuria de a urmări tenis. Tot ce face e să vină și să spună cât de bună e ea. Cred că i-ar lua 10 minute să alerge 100 de metri. Vă rog să o înlăturați, priveliștea ei îmi omoară pofta de tenis,” a fost comentariul postat de Jelena Dokic, căruia i-a oferit o replică. 

„Criticile primite pentru aspetul meu fizic au fost nebunești. Au venit de peste tot, și mai ales din Serbia. Multe vin din partea femeilor. E dezgustător. Oamenilor ar trebui să le fie rușine. 

Cel mai frecvent comentariu pe care îl primesc e: 'ce s-a întâmplat cu ea, de s-a făcut așa mare?' O să vă spun ce s-a întâmplat. Caut o cale de a supraviețui și lupt. Nu contează ce fac și ce s-a întâmplat, pentru că mărimea nu ar trebui să conteze.

Amabilitatea și a fi o persoană bună sunt tot ce contează. Cei care au ales să mă abuzeze pe mine și pe ceilalți, e clar că nu sunt persoane bune. 

Ce contează e abuzul vostru și faptul că mă rușinați pentru aspectul meu fizic. Cei care faceți asta sunteți răi, malefici și ignoranți. Pot și voi reveni în formă fizică bună pentru mine însămi și pentru sănătatea mea, dar voi nu veți deveni persoane mai bune.

Greutatea se va schimba, dar oamenii răi for rămâne răi,” a fost replica Jelenei Dokic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!