VIDEO Sorana Cîrstea își apără colegii ruși, în saga Wimbledonului fără puncte: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”

Sorana Cirstea Wimbledon Sorana Cirstea Roland Garros 2022 Wimbledon fara puncte Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 21:10
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 21:15

Sorana Cîrstea nu crede că Wimbledon ar fi trebuit să interzică participarea sportivilor ruși, în ediția 2022. 

După înfrângerea cu Sloane Stephens din turul 2 la Roland Garros, Sorana Cîrstea (32 de ani, 26 WTA) a făcut o serie de declarații tranșante pe tema scandalului iscat de organizatorii turneului de la Wimbledon, pe tema participării sportivilor ruși și bieloruși. 

Oficialii britanici au decis să le interzică acestora dreptul de participare, pentru a nu risca posibilitatea ca un eventual succes de-ale acestora să fie utilizat de mașinăria de propagandă rusească în scopul continuării războiului din Ucraina.

Sorana Cîrstea: „Totul a fost greșit, de la început până la final.”

Ca rezultat, ATP și WTA au intervenit, eliminând punctele puse în joc în turneul de la Wimbledon din această vară. 

„Sunt într-o fază a carierei în care nu mai joc pentru bani sau pentru puncte, ci pentru rezultat și trofeu. Pe mine, personal, nu mă afectează, însă cred că totul a fost greșit, de la început până la final, începând cu decizia de a interzice participarea rușilor, care nu are niciun sens și creează un precedent destul de riscant în tenis.

Era normal ca apoi ATP și WTA să își apere jucătorii și să ia acea decizie de a nu da puncte, pentru a încerca să pedepsească Wimbledonul.

„Nu avem ce să facem, suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare.”

Wimbledon, mai târziu, a venit și a spus că nu mai oferă decât 50% din premiile financiare, așa că totul este foarte politic, iar noi suntem prinși la mijloc. 

Îmi pare rău pentru colegii mei ruși. Nu cred că este corect, nu cred că au nicio vină. 

În general, sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate, iar în momentul de față ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate. 

Dar nu avem ce să facem, suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare. Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să decidem dacă le acceptăm sau nu,” a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!