VIDEO Sorana Cîrstea, în cădere liberă la Roland Garros. A pierdut 12 game-uri consecutive, de la 6-3, 2-0 împotriva fostei finaliste la RG, Sloane Stephens

Sorana Cirstea Roland Garros 2022 Roland Garros 2022 Romania la Roland Garros 2022 Sorana Cirstea Sloane Stephens live text Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 18:40
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 18:52

În turul 2 al turneului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea a fost învinsă de Sloane Stephens, scor 3-6, 6-2, 6-0, după ce românca a condus cu set și 2-0. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6, în turul 2 la Roland Garros

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6. Game, set & meci, Sloane Stephens. Sorana Cîrstea nu a putut opri ritmul accelerat al jocului americancei, în seturile doi și trei, cedând douăsprezece game-uri consecutive. 

Sorana Cîrstea va coborî 8 locuri în clasamentul WTA

  • Cîrstea își încheie a 14-a participare la Roland Garros cu o prezență în turul secund. Neapărându-și punctele câștigate anul trecut, când a ajuns până în faza optimilor, Sorana Cîrstea va coborî 8 locuri în ierarhia WTA, până pe poziția 34. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-5. Din disperare de cauză, Sorana Cîrstea iese mai des la fileu, dar atacurile îi sunt pedepsite de passing shot-urile eficiente ale americancei. 11 game-uri pierdute la rând de româncă, în fața fostei finaliste a Openului Francez. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-4. Break alb pentru Sloane Stephens, care combină elegant atacul cu apărarea, taxând fiecare ieșire la fileu a Soranei Cîrstea.

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-3. Totul pare să funcționeze pentru Sloane Stephens, după un prim set în care nu a găsit cu această ușurință colțurile terenului advers. Numărul winnerelor a urcat vertiginos, în contul americancei, până la 23. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-2. Sorana Cîrstea a dat o replică intensă în cel mai lung game al meciului de până acum, dar nu îndeajuns de bună pentru a evita break-ul făcut de Sloane Stephens. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-1. Sloane Stephens își ține serviciul la treizeci, dar Sorana Cîrstea pare să fi scuturat din amorțeala arătată în setul secund. 


Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6: Stephens sprintează cu al doilea set, după 6 game-uri câștigate la rând. Urmează setul decisiv. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-5. Cinci game-uri consecutive și pentru Sloane Stephens, care se apropie la un game de a împinge meciul în set decisiv. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-4. Forehand-ul americancei Stephens joacă un rol exponențial în desfășurarea setului secund. Al patrulea game consecutiv câștigat de Sloane, care are avantajul break-ului. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-3. Primele semne de oboseală apar în jocul Soranei Cîrstea, care cedează al treilea game la rând, după o serie de 5 consecutive. 2 erori neforțate comise de româncă în acest game, care a adunat doar 11 până acum în acest meci, un număr scăzut, având în vedere tenisul agresiv pus în practică. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-2. Stephens atacă tot mai adânc pe partea de forehand a Soranei Cîrstea și reușește rebreak-ul. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-1. Sloane Stephens a ratat la limită șansa break-ului în game-ul anterior, dar își ține serva fără să piardă punct, în game-ul trei al setului secund. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-0. Al cincilea game la rând vine pentru Sorana Cîrstea, care confirmă break-ul și apare peste tot pe teren, dovedind un plus de agresivitate evident în aceste momente ale jocului. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 1-0. Break, Sorana Cîrstea! Setul doi începe ideal pentru jucătoarea din România, care pierde numai două puncte în acest game. 


Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3. GAME & PRIM SET, Sorana Cîrstea! Game alb pentru româncă și avantaj pe tabelă, după puțin peste 40 de minute de joc. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 5-3. BREAK, Sorana! Jucătoarea din țara noastră se apără uluitor în finalul game-ului și obține primul break al partidei. Va servi pentru câștigarea primului set.

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 4-3. După o jumătate de oră, Sorana Cîrstea preia conducerea pentru a patra oară, nelăsând loc pentru primul break al partidei. La reluarea jocului, va avea șansa unui break care s-ar putea dovedi esențial în câștigarea primului set. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 3-3. Stephens egalează încă o dată cu o lejeritate mai mare decât cea prin care Cîrstea preia conducerea. Game la 15 pentru sportiva din SUA, pentru al cărei joc ofensiv Sorana Cîrstea încă nu a găsit o soluție sustenabilă. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 3-2. Game-urile se prelungesc pe serviciul Soranei Cîrstea, dar capacitățile limitate ale defensivei americancei îi permit româncei să treacă din nou în avantaj. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 2-2. Hold la cincisprezece reușit de Sloane Stephens, care a servit variat, punând returul Soranei Cîrstea la respect. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 2-1. Sorana rezistă și anulează primele mingi de break procurate de Sloane Stephens. Jocul din spatele liniei de fund funcționează bine pentru ambele jucătoare momentan, dar Sorana Cîrstea trebuie să își mențină plusul de agresivitate pentru a conduce ritmul punctelor. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 1-1. Un nou game scurt, confortabil pentru jucătoarea aflată la serviciu: Sloane Stephens intră la rândul său curajos în meci, cu un hold la zero. 

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 1-0. Game alb pentru sportiva din țara noastră, în debutul partidei. Serviciul a funcționat impecabil. 


Pentru prima oară din 2013, Sorana Cîrstea (32 de ani, 26 WTA) și Sloane Stephens se vor duela într-un meci oficial.

Cele două jucătoare experimentate, în vârstă de 32, respectiv 29 de ani vor juca în meci direct pentru doar a doua oară, în turul secund al Roland Garros, ediția 2022. 

În urmă cu 9 ani, Sorana Cîrstea trecea de Sloane Stephens în turul 2 al întrecerii WTA de la Dubai, scor 5-7, 6-3, 6-2.

Ajunsă între timp la a 14-a participare în turneul de mare șlem de la Paris, Cîrstea încearcă egalarea celui mai bun rezultat - sferturile de finală, atinse în ediția 2009 -, întrucât partea sa de tablou a fost eliberată de 4 jucătoare din top 10 WTA: Barbora Krejcikova, Anett Kontaveit, Ons Jabeur și Garbine Muguruza. 

Adversara sa, Sloane Stephens este campioană de Grand Slam, în urma succesului de la US Open 2017, rezultat confirmat cu o finală jucată la Roland Garros, 6 luni mai târziu. Simona Halep a fost jucătoarea care a învins-o pe Sloane Stephens în ultimul act al turneului de la Paris, scor 3-6, 6-4, 6-1

€125,800 este miza financiară a meciului dintre Sorana Cîrstea și Sloane Stephens, învingătoarea urmând să joace în turul trei contra jucătoarei mai bune a întâlnirii dintre Camila Osorio (66 WTA) și Diane Parry (97 WTA). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!