Ucraineanca Elina Svitolina nu dă înapoi: ce a spus ferm despre jucătoarele din Federația Rusă și Belarus

Elina Svitolina Tenis WTA Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 18 Aprilie 2023, 14:10
Data actualizarii: Joi 20 Aprilie 2023, 13:13

Elina Svitolina afirmă că nu are nicio relație cu jucătoarele din Federația Rusă și din Belarus. 

Revenită în tenis după nașterea primului copil, ucraineanca Elina Svitolina rămâne ancorată în realitatea crudă pentru țara sa, deși se află în încercarea de a reveni la forma de odinioară. 

Sportiva din Odesa a precizat că nu are nicio relație cu jucătorii de tenis din Federația Rusă și Belarus, despre care a precizat că nu le înțelege participările admise în turnee, în contextul invaziei rusești care are loc în țara sa de mai bine de aproximativ 14 luni, în regim susținut. 

Elina Svitolina: „Decizia ATP și WTA de a nu-i suspenda pe ruși și belaruși este de neînțeles pentru noi, ucrainenii.”

„Sportul ar trebui lăsat în afara sferei politice, dar, din nefericire, nu este, mai ales în țări precum Federația Rusă și Belarus, unde este folosit ca propagandă. Decizia ATP și WTA de a nu-i suspenda pe acești jucători este de neînțeles pentru noi, ucrainenii. 

Wimbledon a fost pus sub presiune, iar, în final, au trebuit să cedeze. E trist. Nu am nicio relație cu jucătorii ruși și belaruși,” a declarat Elina Svitolina, comentând decizia Wimbledon de a-i reprimi pe ruși și belaruși, începând cu ediția 2023. 

Svitolina a învins-o pe Ruse și a pierdut cu Cadanțu-Ignatik, în turneul ITF de la Chiasso

Cât despre prima sa victorie, de la revenirea în trenis, obținută în detrimentul Gabrielei Ruse, în turneul ITF de la Chiasso, Elveția, Svitolina a spus următoarele: „A fost grozav să revin pe teren. Nu mă așteptam să am parte de această susținere în Chiasso, sprijinul spectatorilor m-a motivat. Vreau să îmi mai dau o șansă, chiar dacă nu am așteptări mari, în legătură cu rezultatele.

Lucrul important e să mă simt bine și să joc din ce în ce mai bine. Trebuie să îmi găsesc ritmul, să mă readaptez la circuit și să fac tot ce mi se cere. E un proces complicat pe care vreau să îl înfrunt cu angajament,” a completat Svitolina, punctează Punto de break


Diferența uriașă dintre rachetele de lemn și cele de grafit, explicată de Victor Hănescu printr-un exemplu incredibil

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!