VIDEO Victorie capricioasă pentru Simona Halep, în debutul campaniei la Roland Garros 2022: a pierdut cu 6-1 setul 2, împotriva debutantei Schunk

Simona Halep Roland Garros 2022 Roland Garros 2022 Simona Halep Nastasja Schunk live text Simona Halep Nastasja Schunk tur 1 Roland Garros live Simona Halep tur 1 Roland Garros Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 20:00
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 09:30

Simona Halep s-a impus în trei seturi, cu mari dificultăți, în meciul cu Nastasja Schunk (18 ani, 165 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-1, după o oră și patruzeci și opt de minute de joc. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 6-1, în primul tur la Roland Garros 2022

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 6-1. GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! Sportiva din Constanța se califică în turul secund la Roland Garros, după un meci care ne-a purtat prin toate emoțiile, inclusiv într-o stare de apăsare, adusă de setul 2, cum Simona Halep n-a mai resimțit de ani buni, pe zgura de la Paris.

În turul secund, Simona Halep se va duela cu chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), pe care o conduce cu 1-0 la meciurile directe. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 5-1. Game alb reușit de Nastasja Schunk. Halep va servi pentru victorie, în următorul game. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 5-0. Puțin peste 20 de minute de concentrare intensă din partea Simonei Halep o conduc la un game de calificare. Sportiva din țara noastră are șansa unui break, care să îi aducă accederea în turul secund. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 4-0. Schunk începe să greșească neforțat des, de 12 ori în primele 4 game-uri ale setului final, iar plusul de concentrare afișat de Simona Halep formează, în combinație, o formulă de succes garantat, în acest set decisiv. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 3-0. Serviciul funcționează pentru Simona Halep, într-un moment crucial, iar victoria pare să se apropie, în ciuda faptului că, în urmă cu un sfert de oră, perspectivele erau mai întunecate ca niciodată.

Rămâne de urmărit dacă Nastasja Schunk va reuși să restabilească egalitatea, la fel cum Simona Halep a reușit să revină de la 0-3 în primul set. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 2-0. Simona Halep rebalansează ritmul meciului și începe, în final, să preia inițiativa. Răsplata vine imediat, iar Halep are avantajul break-ului. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 1-0. Halep salvează minge de break și face hold, cu ajutorul serviciului. Emoții intense pentru jucătoarea din țara noastră, la începutul setului decisiv. 


Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6. Jocul germancei, impresionant în setul secund, dar mai notabilă dispariția din joc a Simonei Halep, care a fost de nerecunoscut. 13 erori neforțate comise de româncă pe durata acestui set. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-5. Primul game solid jucat de Simona Halep după o jumătate de oră. Game alb, care o menține pe româncă în set. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 0-5. Atuul principal al Simonei Halep în primul set - constanța în lovituri - începe să dispară, iar Schunk, relaxată, avansează hotărât către împingerea meciului în set decisiv.

Un scenariu uluitor, acesta de a o observa pe Simona Halep aproape să piardă set în primul tur la Roland Garros, împotriva unei debutante, în vârstă de 18 ani. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 0-4. Halep ajunge la 23 de erori neforțate și se vede condusă cu 4-0, în setul 2, într-un scenariu mai dificil decât cel adus de prima manșă. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 0-3. Sarcina de a înfrunta o stângace nu este neglijabilă, dar Nastasja Schunk a venit pregătită cu o strategie bună în această seară, dictând majoritatea punctelor cu forehand-ul său liftat. Încercând să coboare mingile, Simona Halep plătește prețul fiecărei mingi scurte, iar Schunk are, la fel ca în primul set, avantaj de 3 game-uri. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 0-2. Un game plin de emoții se sfârșește abrupt în favoarea germancei, care începe din nou setul cu un break. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 0-1. Jocul curajos al germancei continuă să fie vizibil și în setul 2. Schunk închide primul game cu un forehand direct câștigător, în lung de linie, lăsând-o fără replică pe Simona Halep. 9 winnere pentru germancă, până în acest moment al partidei. 


Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4. GAME & PRIM SET, SIMONA HALEP! Schunk a avut minge de break, dar Halep a servit as la 40-egal și a reușit să contureze o revenire impresionantă, de la 2-4, în ciuda celor 14 erori neforțate comise în cele 41 de minute ale setului întâi. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 5-4. Simona Halep, primul strigăt de luptă, după ce reușește un nou break, care o pune în situația de a servi pentru câștigarea setului. Deși a rămas în spatele terenului, sportiva din țara noastră a început să găsească adâncimea potrivită în lovituri, lucru care temperează atacurile germancei și îi permite mai mult timp de redresare în puncte. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 4-4. Halep încheie cu un as cursa de urmărire și o egalează, în fine, pe Nastasja Schunk. Finalul de set începe acum. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 3-4. Al treilea break la rând, în acest set, dar Simona Halep are nevoie de o consolidare, în game-ul următor, care poate veni doar pe fondul unui game mai bun la serviciu. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 2-4. Serviciul nu a scăpat-o dintr-un moment greu pe Simona Halep, la 30-40 în acest game, astfel că Schunk obține încă o dată avantajul break-ului. Ipoteza ca Simona Halep să piardă primul set devine din ce în ce mai serioasă. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 2-3. Un joc de picioare mai alert și o serie de lovituri mai îndrăznețe din partea Simonei Halep îi aduc primul break în meci. Va servi, la reluare, pentru a egala. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 1-3. Game la 15 pentru Simona Halep, care se înscrie pe tabelă mai târziu decât ar fi fost de așteptat.  

Simona Halep - Nastasja Schunk 0-3. Mingea de break ratată de Simona Halep la 30-40 se întoarce împotriva sa, iar Nastasja Schunk face diferența cu reverul său puternic. Adâncimea loviturilor româncei a lăsat de dorit, în aceste prime trei game-uri ale meciului. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 0-2. Forehand-ul liftat al germancei îi pune probleme Simonei Halep, care are nevoie să intre mai mult în teren și să preia mai des inițiativa în puncte, pentru a-i limita efectele. Break la treizeci reușit de debutantă, la prima ocazie. 

Simona Halep - Nastasja Schunk 0-1. Un game ezitant din partea româncei, care a așteptat să simtă primele mingi trimise de Schunk. În ciuda a două erori neforțate, Schunk face hold la treizeci. 


Meciul Simonei Halep din primul tur la Roland Garros a fost întârziat de o schimbare a orarului zilei de marți.

Retragerea Anei Konjuh (66 WTA) din turneul de la Roland Garros i-a atribuit Simonei Halep (30 de ani, 19 WTA) o adversară mai facilă în runda inaugurală a ediției 2022.

Nastasja Schunk (18 ani, 167 WTA) este numele jucătoarei germane pe care fosta campioană de la Paris o va înfrunta în turul 1. Schunk este debutantă pe tabloul principal al unui turneu de mare șlem, unde a ajuns grație statutului de pierzătoare norocoasă.  

Nastasja Schunk, la prima participare într-un turneu de mare șlem

Sportiva din Germania are 18 victorii semnate în cele 31 de partide jucate în acest an. O consideră pe Bianca Andreescu ca model de urmat în circuitul WTA și visează să ajungă în top 10 WTA.

Elementul de dificultate sporită al acestei partide va consta în faptul că Nastasja Schunk este jucătoare stângace, lucru care poate incomoda orice adversar în lumea tenisului. 

Schunk dispune de un serviciu puternic, impresionant pentru înăltțimea sa (1,71 metri), dar este departe de Simona Halep la capitolul mobilitate și viteză în teren, iar jocul agresiv pe care îl adoptă îi poate aduce un număr ridicat de erori neforțate. 

Pronosticul Sport.ro: victorie în minim de seturi pentru Simona Halep. 

Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros 2022 

  • Tur 1: Nastasja Schunk (167 WTA)
  • Tur 2: Qinwen Zheng (74 WTA)
  • Tur 3: Jelena Ostapenko (13 WTA) / Alize Cornet (40 WTA)
  • Optimi: Iga Swiatek (1 WTA)
  • Sferturi: Karolina Pliskova (8 WTA)
  • Semifinale: Aryna Sabalenka (7 WTA)
  • Finală: Ons Jabeur (6 WTA) / Barbora Krejcikova (2 WTA)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!