Irina Bara și Jaqueline Cristian, eliminate la Cluj. Înfrângeri în lanț pentru românce, în primul tur al Openului Transilvaniei

Jaqueline Cristian Irina Bara Tenis WTA Romania Transylvania Open 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 11 Octombrie 2022, 17:10
Data actualizarii: Marti 11 Octombrie 2022, 17:44

Irina Bara și Jaqueline Cristian au fost învinse de Nuria Parrizas Diaz, respectiv Xiyu Wang, în runda inaugurală a turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca. 

Irina Bara (150 WTA) și Jaqueline Cristian (83 WTA) s-au alăturat Anei Bogdan pe lista jucătoarelor din România eliminate în primul tur la Transylvania Open.

Dacă în ediția 2021 a turneului clujean Simona Halep juca finala, după un sfert de finală în care trecuse de compatrioata Jaqueline Cristian, acest an a adus mult mai puțin succes tenisului românesc, trei din cele patru reprezentante sfârșind eliminate la prima apariție pe teren.

Dintre cele patru românce pe tablou, doar Gabriela Ruse mai poate obține calificarea în turul secund

Bara (27 de ani, 150 WTA) a câștigat doar șase game-uri în confruntarea cu Parrizas Diaz (75 WTA), finalizată 7-5, 6-1, iar eșecul suferit în primul tur al probei de dublu, alături de Ekaterina Gorgodze - în postura de campioane en-titre - dublează brusc o ediție de uitat pentru sportiva din Bihor. 

Jaqueline Cristian a avut motive de speranță în meciul cu Xiyu Wang (59 WTA), dar plusul de forță al chinezoaicei, forma vizibil mai convingătoare și jocul autoritar din spatele liniei de fund al asiaticei au sufocat-o constant, pe durata meciului, încheiat cu un dublu 6-3, 6-3.

Cristian nu a avut nicio minge de break împotriva lui Wang

Wang a reușit trei break-uri cu relativă ușurință, în timp ce Jaqueline Cristian nu a ajuns la nicio minge de break pe serva oponentei. 

Gabriela Ruse va încerca să salveze imaginea țării, în meciul cu Harmony Tan, care va încheia ziua a doua de concurs la Transylvania Open. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!