Jaqueline Cristian Jaqueline Cristian antrenor Tenis WTA Romania Thomas Drouet Transylvania Open 2022 Tenis

„Nu există nicio limită, nu va fi paralizată de presiune” Drouet o laudă pe Jaqueline Cristian și îi prevestește un 2023 colosal

Thomas Drouet crede că Jaqueline Cristian poate să ajungă în săptămâna a doua a unui turneu de mare șlem, în 2023. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 10:05
Data actualizarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 10:05

Antrenată de francezul Thomas Drouet, Jaqueline Cristian (24 de ani, 83 WTA) a reușit să pătrundă în top 100 WTA și să joace prima sa finală în circuitul WTA, în sezonul 2021, însă marea ascensiune a fost întreruptă brusc de accidentarea teribilă de la Doha, din luna februarie, când sportiva din România a suferit o ruptură a ligamentelor anterioare încrucișate, afectându-și în același timp și meniscul. 

Locul 58 este cea mai înaltă clasare atinsă de Jaqueline Cristian în ierarhia mondială, bornă bifată după Australian Open 2022, turneu de mare șlem la care a obținut prima victorie a carierei pe tabloul principal al unui Grand Slam

Thomas Drouet, despre Jaqueline Cristian, după accidentare: „Mă suna plângând și mă întreba dacă o să joace din nou bine.”

Întrebat cât de mult a afectat-o pe eleva sa accidentarea care a ținut-o departe de tenis peste jumătate de an, Thomas Drouet a spus, într-un interviu acordat Treizecizero: „Foarte mult, pentru că era în perioada cea mai bună a carierei ei, când începea să prindă avânt. Nu e ca și cum era acolo de 10 ani. Abia gusta cum e să ai rezultate, să începi să faci mai mulți bani, mai multe puncte, și totul se prăbușește într-o secundă. 

A fost greu, n-am văzut-o trei luni, dar vorbeam zilnic, uneori mă suna plângând, mă întreba dacă o să joace din nou bine. Când ăsta e jobul tău și nu ai altă sursă de venit, ți se prăbușește întreaga lume. Aici e importantă familia, dar și antrenorul, pentru că în mine are încredere cu munca pe care trebuie s-o facem,” a dezvăluit Thomas Drouet.

Când a vorbit despre elementele speciale care o definesc pe Jaqueline Cristian, Thomas Drouet s-a focusat în replica sa pe naturalețea româncei în condiții de presiune. 

„Am realizat că jucătoarele de top, când sunt la un turneu important, sau cu public numeros sau cu multă presiune, au capacitatea de a arăta ce au mai bun. Nu sunt copleșite. Și asta văd la ea: îi place. Îi va plăcea să joace pe Centre Court, chiar dacă n-a jucat bine la ultimele două turnee, chiar dacă n-a jucat de șapte luni, pot să-ți spun că atunci când va ajunge pe teren îi va plăcea.

Vrea să arate lumii că joacă bine. Nu va fi paralizată de presiune. Iar asta e foarte bine. Știu multe jucătoare care nu erau pregătite,” a adăugat antrenorul româncei Jaqueline Cristian. 

Care este potențialul văzut de Thomas Drouet în Jaqueline Cristian

„Nu există nicio limită. Nu pot să spun că o să câștige un Grand Slam, pentru că asta auzi de la fiecare jucătoare pe care o antrenezi, că vrea să câștige un Grand Slam, vrea să fie top 10. Dar doar puține dintre ele au capacitatea de a avea disciplina de care e nevoie, să depună cu adevărat munca care te va duce acolo. Ce pot să spun e că, dacă face totul la 200%, are o șansă să ajungă sus. Dar cât de sus, nu știu. 

Orice se poate întâmpla. Vreau să extrag maximul din potențialul ei, ăsta e obiectivul meu. Nu știu care e limita ei. Niciodată nu știi când începi să lucrezi cu o jucătoare.

Eu sunt fericit când văd că jucătoarea mea e dedicată 200%. Și când face asta, știu că rezultatele vor veni. Asta sunt sigur și îi spun în fiecare zi: nu sunt magician, dar dacă suntem pe aceeași pagină și dăm 200%, doar lucruri bune se vor întâmpla.

Vreau ca anul viitor să încerce să vadă cum e în săptămâna a doua a unui Slam, pentru că n-a făcut-o niciodată. Sau să joace la Indian Wells și Miami, are 25 de ani și n-a jucat niciodată acolo. Dacă e pregătită, se va descurca bine la aceste turnee,” a completat Thomas Drouet. 

În Openul Transilvaniei, turneu la care a atins faza sferturilor de finală, în 2021, Jaqueline Cristian a cedat în actuala ediție, scor 6-3, 6-3, în primul tur, contra chinezoaicei Xiyu Wang (59 WTA). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!