Jaqueline Cristian Elise Mertens Tenis

GALERIE FOTO Un meci de uitat! Jaqueline Cristian, fără replică în fața lui Elise Mertens. Scor "apăsător" 

Jaqueline a primit un premiu de 2.725 de dolari și un punct în clasamentul WTA.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2022, 21:20
Data actualizarii: Luni 03 Octombrie 2022, 21:41

Jaqueline Cristian a fost eliminată, luni, în primul tur al turneului WTA de la Monastir (Tunisia).

Jaqueline Cristian (24 de ani, nr. 82 WTA) a pierdut categoric în faţa belgiencei Elise Mertens (nr 42 WTA), favorita nr. 5 a turneului. în două seturi, scor 1-6, 1-6. În faza următoare a competiției, Elise Mertens o va înfrunta pe Despina Papamichail (29 de ani, 175 WTA), care a eliminat-o pe Lin Zhu, scor 1-6, 7-6 (2), 6-0.

  • AO 2022, ziua 1: Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au debutat cu succes la Melbourne: cu cine vor juca în turul 2

Turneul WTA 250 Jasmin Open Monastir, din Tunisia, se află la prima ediţie, iar favorită este Ons Jabeur.

Jaqueline Cristian, mărturisiri la Pro Arena

Jaqueline Cristian (24 de ani, 70 WTA) a dezvăluit recent, în „Interviul de 10”, acordat PRO ARENA că dificultatea financiară de a susține un copil la tenis este ridicată în România, anunțând că toate costurile suportate de părinții săi în perioada junioratului depășesc suma de un milion de euro. 

Întrebată cât de complicat este pentru părinții din România să le ofere copiilor lor șanse reale în tenis, sportiva cu ascensiune notabilă în 2021 a replicat: „Foarte greu. Dacă nu vii dintr-o familie potentă financiar este foarte dificil. Iarăși, dacă nu ai sponsor este foarte complicat. În România, condițiile nu sunt chiar ideale și am fost destul de norocoasă, în primul rând cu părinții mei, dar au făcut extrem de multe sacrificii pentru ca eu să pot să îmi duc visul mai departe. 

Am fost norocoasă și cu Academia Bollettieri, pentru că am văzut ce înseamnă să ai condiții și să te antrenezi ca un profesionist, să ai contact cu jucătorii de top,” a punctat Jaqueline Cristian, în exclusivitate pentru Sport.ro. 

Junioară fiind, am văzut multe jucătoare bune din acea perioadă, inclusiv pe Maria Sharapova. Dacă nu ai aceste condiții și nu poți să îți oferi șansa asta de a progresa, e foarte greu.

Mie mi-a plăcut foarte mult Maria Sharapova. Teoretic, am început tenisul datorită ei, tatăl meu fiind fanul numărul 1 al Sharapovei. Practic, eu de-asta am ajuns la tenis. După aceea, am început și eu să o urmăresc, iar, cu timpul, am început să 'fur' de la fiecare jucătoare” a mai spus Jaqueline Cristian în „Interviul de 10" de la Pro Arena. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies