Tenis

Scandalul Djokovic atinge alte cote! Sârbii atacă luând o măsură drastică: licența de exploatare a unei firme din Australia a fost retrasă

Cazul lui Novak Djokovic a declanșat un adevărat scandal între Serbia și Australia! 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 12:35
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 12:40

Decizia de a-l expulza pe Novak Djokovic din Australia, după ce a pierdut cel de-al doilea proces cu Guvernul, i-a înfuriat pe sârbi. Nevaccinat, liderul ATP a încercat să intre în Australia cu ajutorul unei vize speciale, obținută după ce a declarat că s-a infectat cu Covid-19 pe 16 decembrie. 

Djokovic a fost reținut pe aeroport, la sosirea în Australia, iar de atunci s-a declanșat războiul. Au apărut o serie de dovezi care demonstrau nereguli în declarațiile făcute de tenismenul sârb și deși în urma primului proces a avut câștig de cauză, în cel de-al doilea, cei trei judecători au decis unanim să dea dreptate Guvernului. 

Reacție dură a sârbilor

În toată această perioadă, în Serbia au existat mișcări și proteste, inițiate chiar de familia lui Djokovic, prin care se cerea să i se facă dreptate sârbului și să fie lăsat să joace. Decizia de a-l expulza nu a fost deloc pe placul oficialilor sârbi. 

Conflictul a căpătat însă alte proporții, de nivel economic, după ce guvernul sârb a decis să ia o măsură drastică în cazul unei companii care are acționariat din Australia. 

„Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern”, scrie adevarul.ro

Încă din luna decembrie a anului trecut au existat proteste în stradă, în Serbia, împotriva companiei Rio Tinto. Ecologiștii au cerut ca licența care ar fi făcut firma în al 10-lea producător mondial de litiu să fie anulată. 

După cel din Franța, primește și avertisment din Spania 

Anul tenismenului se anunță a fi unul dificil, după cum a început, asta după ce în urma avertismentelor primite din Franța, legate de participarea la Roland Garros, primește un nou avertisment, de această dată din Spania. 

Ibericii vor să impună vaccinarea ca fiind condiție obligatorie pentru participarea la turneele de tenis, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului Spaniei a avut un mesaj pentru Djokovic. 

„Ceea ce domnul Djokovic trebuie să facă este să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face. Influența prin exemplu este importantă, iar asta este ceea ce fac sportivii importanți din țara noastră, spre exemplu, domnul Nadal”, a spus Isabel Rodriguez conform Reuters. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies