Novak Djokovic ar fi scăpat de plata cheltuielilor de judecată. Anunțul făcut de australieni

Novak Djokovic Australian Open Tenis Tenis Novak Djokovic
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 17:26
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 17:32

Numărul unu mondial, salvat de la plata cheltuielilor colosale de judecată după procesului în care a fost implicat înainte de începerea primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open.

Tennis Australia, organizatoarea Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru sârbul Novak Djokovic după expulzarea sa duminica trecută.

Conform numărului de miercuri al cotidianului Daily Mail, Tennis Australia ar fi plătit consistenta factură de cheltuieli de judecată a lui Novak Djokovic.

Organizatorii Australian Open au plătit cheltuielile de judecată în locul lui Djokovic

„Organizatorii Australian Open, care primesc anual milioane de dolari din fonduri publice, ar fi acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale starului sârb expulzat", a scris publicaţia, potrivit Agerpres.

Pentru a pleda în favoarea sa în faţa autorităţilor australiene, liderul mondial a angajat o echipă de avocaţi de prestigiu pentru a-l reprezenta în faţa tribunalelor.

„Tennis Australia nu a negat informaţia potrivit căreia ar fi plătit cheltuielile, pe care o sursă apropiată de TA a divulgat-o pentru Daily Mail Australia”, se arată în articol.

Costurile estimative nu au fost încă divulgate dar, conform aceleiaşi surse de informaţie, valoarea s-ar ridica undeva la jumătate de milion de dolari australieni (318.000 euro).

„Ceea ce nu ştie lumea, este că Tennis Australia este cea care plăteşte cheltuielile de judecată... Nu Novak însuşi. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment (Australian Open), deci la final contribuabilul va plăti cheltuielile de judecată, chiar dacă el a pierdut”, a mai declarat sursa.

Informaţia a survenit după ce organizatorul Openului Australiei a refuzat să furnizeze un ajutor juridic jucătoarei cehe Renata Voracova, de asemenea expulzată după anularea vizei sale.

Djokovic, expulzat din Australia pentru că era nevaccinat

Novak Djokovic, nevaccinat împotriva Covid-19, a obţinut o scutire medicală pentru a putea călători în Australia, în ciuda obligaţiei de vaccinare, iar mulţi au considerat că această scutire a fost posibilă prin intervenţia Tennis Australia.

Însă, în momentul în care sârbul a ajuns pe aeroportul din Melbourne, viza i-a fost anulată, iar jucătorul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea deportării. Un prim apel i-a permis să iasă la antrenamente, cu speranţa că va putea disputa turneul, pentru a cuceri a zecea sa coroană la Australian Open, sinonimă cu al 21-lea titlu de Grand Slam, un record pentru tenisul profesionist.

Dar, la intervenţia personală a ministrului australian al Imigraţiei, viza i-a fost anulată din nou, iar liderul clasamentului ATP a ajuns să părăsească Australia, duminică, pentru a se întoarce în Serbia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!