România, fără tenismen la Australian Open, din 2019 încoace. Ce a făcut Nicholas David Ionel la prima participare

Nicholas David Ionel Andrei Pavel Australian Open 2023 Marius Copil Tenis ATP Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 16:35
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 16:39

Nicholas David Ionel (20 de ani, 229 ATP) a participat în calificările Openului Australian, ediția 2023. 

Pentru al patrulea an la rând, România nu va trimite niciun tenismen pe tabloul principal al competiției masculine din cadrul turneului de mare șlem de la Melbourne.

Tenismenul antrenat de Andrei Pavel, Nicholas David Ionel (20 de ani, 229 ATP) a avut parte de o tragere la sorți delicată, în preliminarii. În primul tur, Nicholas David Ionel l-a întâlnit pe Jurij Rodionov (23 de ani, 122 ATP), iar partida s-a încheiat în minim de seturi, scor 7-6 (1), 6-4, în favoarea austriacului. 

Nicholas David Ionel (229 ATP), cel mai bine clasat tenismen român

  • În 2019, Marius Copil ajungea în turul secund al Openului Australiei, după o victorie în detrimentul spaniolului Marcel Granollers, în runda inaugurală. 

Condus cu break în primul set, Nicholas David Ionel a arătat reziliență, revenind cu break alb, de la 2-4 și salvând, ulterior, două mingi de set, pentru a împinge manșa de deschidere în tiebreak. Ajuns în game-ul decisiv obosit, din postura jucătorului care a căutat să rămână în set, jucătorul român a cedat la unu.

Al doilea set a fost tranșat cu serviciul de Jurij Rodionov, care a ținut de break-ul procurat la mijlocul setului și a încheiat meciul cu un game alb. 

Nicholas David Ionel a câștigat Australian Open în 2020, în proba de dublu masculin de juniori

Ca urmare a participării în Openul Australian, Nicholas David Ionel a urcat în ierarhia ATP LIVE trei poziții, până pe locul 226. 

În 2020, Nicholas David Ionel a devenit primul român care a câștigat Openul Australian într-o probă punctată, adică exceptând titlul de campion adjudecat de Horia Tecău, în proba de dublu mixt, alături de Bethanie Mattek-Sands, în 2012. Nicholas Ionel a fost felicitat de Patrick Mouratoglou.

De la Dinamo, către prima sută ATP: Andrei Pavel și Adrian Ungur antrenează noua generație a tenisului românesc având un singur obiectiv

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!