Halep out, Rune in: Simona Halep a ieșit din top 10 WTA, la 4 luni de la ultimul meci jucat

Simona Halep clasament WTA Holger Rune Patrick Mouratoglou Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 08:20
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 08:20

Simona Halep a părăsit top 10 WTA, după aproape cinci luni petrecute în elita mondială a tenisului feminin. Între timp, Holger Rune a intrat în top 10 ATP. 

Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) a părăsit ordinea primelor zece jucătoare în ierarhia WTA. Ziua de luni, 9 ianuarie 2023 a marcat actualizarea clasamentului care o trimite pe dubla campioană de Grand Slam din țara noastră până pe poziția a douăsprezecea.

Coborârea în clasament este cauzată de absența Simonei Halep în vara australiană, care înseamnă imposibilitatea sa de a-și apăra punctele câștigate în 2022, când a deschis sezonul cu un titlu WTA cucerit la Melbourne Summer Set. 

Simona Halep revenise în top 10 WTA în august 2022

Simona Halep revenise în top 10 WTA în 15 august 2022, după titlul cucerit în turneul WTA 1000 de la Toronto, după un an de absență în primele zece jucătoare ale Planetei.

În august 2021, Simona Halep a ieșit din top 10 WTA pentru prima dată după 7 ani și jumătate petrecuți fără întrerupere în elita mondială a tenisului feminin. 

Patrick Mouratoglou se bucură de intrarea noului său elev, Holger Rune, în top 10 ATP

În circuitul ATP, Patrick Mouratoglou are însă motive de speranță și bucurie, întrucât noul său elev, Holger Rune a pătruns, în premieră, prin prisma jocului rezultatelor, în top 10 ATP. 

Holger Rune l-a înlocuit pe polonezul Hubert Hurkacz, care și-a pierdut locul în top 10 ATP din cauza înfrângerile suferite în United Cup, în fața italianului Matteo Berrettini, respectiv americanului Taylor Fritz. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!