Simona Halep ar urma să rateze trei Grand Slam-uri în 2023: scenariul propus de președintele FRT

Simona Halep George Cosac Simona Halep dopaj simona halep revenire simona halep suspendare Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 09:35
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 09:56

Simona Halep ar putea rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în 2023, potrivit declarației făcute de președintele Federației Române de Tenis. 

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac este convins de nevinovăția Simonei Halep, în cazul de dopaj în care este implicată, începând cu toamna anului 2022.

Testată pozitiv la Roxadustat, în timpul US Open, dubla campioană de Grand Slam din România rămâne suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, până la soluționarea cazului său în tribunal. Momentan, Simona Halep așteaptă o decizie din partea tribunalului independent din Marea Britanie, Sports Resolutions. 

George Cosac: „O mai văd pe Simona Halep să câștige un Grand Slam.”

„Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei. 

Cu siguranță, cred că va reveni foarte puternică și o mai văd pe Simona Halep să câștige un Grand Slam,” a spus George Cosac, potrivit ProSport.

Australian Open 2023 se va desfășura în absența Simonei Halep. România va avea minim cinci reprezentante pe tabloul principal: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig. 

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!