Roger Federer Jocurile Olimpice Tokyo Tenis ATP Tenis Roger Federer își ia adio de la cel mai prețios rezultat care îi lipsește: absența de la Tokyo poate însemna retragerea

Roger Federer își ia adio de la cel mai prețios rezultat care îi lipsește: absența de la Tokyo poate însemna retragerea

Roger Federer va avea aproape 44 de ani la următoarea Olimpiadă, fixată să se deruleze la Paris în 2024. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 09:37
Data actualizarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 09:42

Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, desfășurare în vara anului 2012, Olimpiada japoneză ar fi reprezentat ultima șansă veritabilă a lui Roger Federer de a cuceri mult râvnita medalie de aur.

La 40 de ani fără o lună, tenismenul elvețian a fost nevoit să își anuleze intenția de a merge la Tokyo în această vară, din cauza unei recidive la genunchi, suferite încă în timpul derulării turneului de la Wimbledon, în care a bifat a 22-a participare a carierei în cel mai prestigios turneu de tenis. 

În consecință, Roger Federer va rămâne, în cel mai probabil caz, fără medalia olimpică de aur obținută la simplu, întrucât, chiar dacă va putea participa la vârsta de 43 de ani la Olimpiada de la Paris din 2024, turneele de tenis vor avea loc în complexul Stade Roland Garros, pe a cărui zgură Federer s-a impus o singură dată, în 2009. 

Cu toate acestea, Roger Federer nu este lipsit de sentimentul de a fi câștigat o medalie de aur pentru Elveția la Jocurile Olimpice. În 2008, la Beijing, Federer a făcut o echipă fantastică alături de Stanislas Wawrinka și au cucerit aurul olimpic în proba de dublu masculin, în detrimentul suedezilor Simon Aspelin și Thomas Johansson. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!