Roger Federer donează jumătate de milion de dolari copiilor din Ucraina pentru a face posibilă continuarea studiilor

Roger Federer donatii Ucraina Fundatia Roger Federer razboi ucraina rusia Roger Federer donatie Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 16:50
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 16:53

Roger Federer combate efectele distructive ale războiului întreprins de armata rusească în Ucraina, începând cu data de 24 februarie 2022. 

Roger Federer a luat decizia de a dona $500,000 copiilor din Ucraina. Afectați de război, educația acestora are de suferit în aceste clipe grele, prin urmare faimosul tenismen elvețian a luat inițiativa și va dona jumătate de milion de dolari pentru War Child Holland, prin intermediul Fundației Roger Federer.

Organizația va stabili oportunități prin care copiii Ucrainei își vor putea continua studiile. Se estimează ca 6 milioane de copii să poată fi ajutați în urma acestei contribuții financiare.

Fundația Roger Federer susține copiii Ucrainei

„Familia mea și cu mine suntem îngroziți de imaginile din Ucraina pe care le vedem, iar inima ne este frântă pentru persoanele inocente care au fost afectate într-un mod atât de teribil. Suntem pentru pace.

Vom acorda ajutor copiilor Ucrainei care au nevoie de grijă. 6 milioane de copii ucraineni și-au întrerupt studiile și știm că este o perioadă vitală pentru a oferi acces la educație.

Dorim să le oferim susținere în confruntarea lor cu această experiență traumatică,” a motivat Roger Federer alegerea de a dona suma de $500,000. 

Nu este prima dată când Roger Federer investește în generația de mâine. În 2020, Roger Federer a donat un milion de dolari pentru a combate foametea din Africa, reușind să ajute 64,000 de copii. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!