Ucraineanul care l-a învins pe Federer, Sergiy Stakhovsky s-a înscris în rezistență și e pregătit să își apere țara

Sergiy Stakhovsky Razboi ucraina razboi ucraina rusia Roger Federer Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 13:30
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 14:05

Sergiy Stakhovsky s-a înscris pe lista cetățenilor care doresc să se alăture rezistenței ucrainene. 

Sergiy Stakhovsky (36 de ani, 240 ATP) a declarat pentry Sky Sports că s-a înscris pe lista cetățenilor ucraineni dornici să se alăture rezistenței, în războiul contra rușilor. Tenismenul care l-a învins pe Roger Federer în turul secund al Wimbledon 2013 nu mai are ca preocupare sportul în momentul de față, ci apărarea vieților compatrioților săi și a granițelor Ucrainei.

Vorbind pentru televiziunea britanică, Stakhovsky a fost la un pas să izbucnească într-un plâns cu hohote, menționând situația multor bărbați ucraineni, aflați în ipostaza de a rămâne în țară - în contextul impunerii legii marțiale - în vreme ce își trimit familiile în străinătate, pentru a scăpa de efectele războiului

Sergiy Stakhosvky: „Nu am fost niciodată mai mândru de compatrioții mei! Soldați ucraineni, rămâneți puternici! Mult mai mulți vin acum acasă ca să vă ajute!”

„Armata a activat rezerviștii, iar oricine e dornic să lupte poate să vină să își ia armele și să devină parte a rezistenței teritoriale. Ca mulți alții, m-am înscris în rezervă săptămâna trecută, dar nu am avut suficiente documente ca să semnez contractul. 

Acum au anulat procedurile. Oricine vrea să participe, se poate alătura armatei. Nu am experiență militară, dar am experiență în ce privește armele, acumulată în privat, dar nu văd de ce majoritatea bărbaților din țara mea trebuie să își riște viața, să își trimită familiile în străinătate, în timp ce ei rămân acasă,” a declarat Sergiy Stakhovsky, aproape să izbucnească în plâns în direct.  

Ce a declarat Elina Svitolina sâmbătă, 26 februarie

„Sunt șocată, încă trăim acest coșmar teribil. Mă rog, literalmente, în fiecare minut pentru prieteni, familie și toți ucrainenii. Mă rog pentru siguranță, pentru pace. 

Luând în considerare prin ce trec prietenii mei, familia mea... primesc atât de multe mesaje și încerc să țin legătura cu toți, pentru a vedea tot ce se întâmplă. Eu sunt foarte în siguranță, în comparație cu ei.

Să fiu sinceră cu voi, mă gândesc doar la ei, iar pentru mine e o perioadă stresantă. Nu pot să fac nimic și nu pot să îi ajut cum mi-aș fi dorit să o fac. 

E extrem de dificil mental pentru mine, dar nu îmi pot imagina prin ce trec ei. Ce trăiesc eu e doar 2% din greutățile pe care le trăiesc ei. Mă rog și încerc să le mențin spiritele vii. 

E o situație oribilă pentru oamenii din Ucraina. Trebuie să treacă prin nopți nedormite, fără mâncare, fără curent, e oribil. E sfâșietor să aud toate astea, dar încerc să mă calmez și să le ofer sprijinul meu cel mai bun. 

Trebuie să oprim războiul, e mai important decât orice altceva. Toți trebuie să ne dorim pacea. Ce se întâmplă e foarte dificil de imaginat, nu m-am gândit că se va ajunge aici nici măcar cu doar câteva zile în urmă,” a afirmat Elina Svitolina

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!