VIDEO Rafael Nadal, a 99-a oară în sferturile unui Masters 1000, surprins șchiopătând la Madrid: „Am o problemă cronică, pentru care nu există tratament”

Rafael Nadal calificare Madrid ATP Masters 1000 Madrid Rafael Nadal problema picior Rafael Nadal schiopatand Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 10:30
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 10:35

Rafael Nadal a explicat motivul pentru care a șchiopătat în meciul dramatic, câștigat în trei seturi cu David Goffin, scor 6-3, 5-7, 7-6 (9). 

La 35 de ani, Rafael Nadal este capabil de reveniri incredibile în ATP cu o frecvență regulată. Daniil Medvedev, Sebastian Korda și David Goffin sunt cei trei tenismeni care vor avea dificultăți în a înțelege cum au pierdut în fața tenismenului iberic în această primă jumătate a sezonului, în care Nadal a câștigat 3 turnee și a pierdut un singur meci, din 23 jucate. 

Rafael Nadal: „Am fost inspirat de Real Madrid. Spiritul lor de luptă e incredibil!”

În partida cu Goffin, Nadal a salvat patru mingi de meci, dintre care două, cu sânge rece, folosindu-se de scurte neanticipate de jucătorul belgian și s-a declarat inspirat de revenirea Realului, în returul cu Manchester City.

„Spiritul lor de luptă e, pur și simplu, incredibil. Goffin a jucat la un nivel foarte înalt, dar ar fi trebuit să câștig meciul în două seturi, fără nicio îndoială,” a spus Nadal după meci, în contextul ratării a două mingi de meci, în setul doi, notează Luigi Gatto.

Nadal: „Șchiopătez în multe zile din viața mea. Am o problemă cronică, pentru care nu există tratament.”

Luptându-se cu sindromul Muller-Weiss aproape zilnic, Rafael Nadal a fost întrebat de jurnaliști dacă se simte bine, întrucât a fost surprins șchiopătând, în meciul cu David Goffin. 

„Nu te îngrijora. Dacă m-ai vedea zilnic, nu ai fi îngrijorat, pentru că șchiopătez în multe zile din viața mea. Întotdeauna simt durere în picior, în mod special după un meci de trei ore sau un antrenament lung.

E normal că umblu puțin rău. Dar am o problemă cronică, pentru care nu există tratament. E parte a vieții mele și asta e partea negativă a faptului că nu am putut încheia partida mai devreme,” a spus Nadal, în conferința de presă. 

În sferturile de finală, Rafael Nadal îl va întâlni vineri, 6 mai, pe Carlos Alcaraz. Nadal l-a învins pe Alcaraz în prima întâlnire directă, derulată în semifinale, la Indian Wells

„Osul meu scafoid e rupt în jumătate, e o problemă fără soluție.”

„Osul meu scafoid e rupt în jumătate, e o problemă fără soluție. E un lucru pe care nu o să îl uit pentru restul vieții mele, alt lucru adevărat e că îmi permite să concurez cu mai garanții, fie ele mai multe sau mai puține.

Nu voi juca dacă nu voi avea șanse să câștig nimic. Să suferi având șanse va merita întotdeauna, dar să suferi fără șanse, fără să te bucuri sau să îți îndeplinești obiectivul își pierde sensul. Joc pentru că mă face fericit și pentru că provocările mă motivează,” spunea Rafael Nadal, în timpul Australian Open 2022, turneu pe care l-a câștigat. 

Diagnosticat cu sindromul Muller-Weiss, Rafael Nadal suferă de o afecțiune degenerativă care presupune o anomalie în creștere a osului scafoid, o deformare a unuia dintre oasele localizate în partea centrală a piciorului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!