Tenis

VIDEO Prima reacție a Simonei Halep după eliminarea de la Australian Open. Ce a declarat despre problemele medicale 

Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de Alize Cornet (61 WTA), 4-6, 6-3, 4-6. Franțuzoaica accede în premieră în sferturile unui Grand Slam. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:08
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:40

Simona Halep a luptat fără succes pentru calificarea în sferturile de finală ale Openului Australiei. Sportiva din România a fost depășită de Alize Cornet, la capătul celui mai pasionant meci jucat până acum în optimile tabloului feminin de simplu.

Românca va pierde 190 de puncte WTA, neapărându-și toate punctele câștigate la Melbourne în 2021 și va coborî în ierarhia mondială. În clasamentul WTA LIVE, Halep pierde 8 poziții și ajunge pe locul 23. 

Jucat pe o căldură infernală, de peste 33 de grade Celsius, meciul s-a derulat cu diverse întorsături de situație și o multitudine de schimburi de mingi lungi, care le-au epuizat pe ambele jucătoare.

După un prim set pierdut cu 6-4 în 48 de minute de joc, jucătoarea de tenis a acuzat crampe și oboseală imposibil de neglijat în startul setului doi, confesându-se: „Mor!”, a spus în game-ul trei al setului secund.

Ce a declarat Simona Halep după înfrângerea cu Alize Cornet 

"Nu m-am accidentat. Sunt bine. Doar căldura m-a doborât încă de la începutul primului set. M-am simțit bolnavă, puțin amețită.

Este dificil să joci pe caniculă, nu am fost pregătită astăzi. A fost un pic mai puternică, de aceea a reușit să câștige meciul", a mărturisit românca.

Modifică setările cookies