GALERIE FOTO Tortură! Simona Halep pierde în optimile AO cu Alize Cornet, după un meci de 153 de minute jucat în caniculă

Australian Open 2022 Simona Halep Alize Cornet live Simona Halep Australian Open 2022 Sorana Cirstea Australian Open 2022 Sorana Cirstea Iga Swiatek live Tenis Tortură! Simona Halep pierde în optimile AO cu Alize Cornet, după un meci de 153 de minute jucat în caniculă
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 08:00
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 09:49

Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de Alize Cornet (61 WTA), 4-6, 6-3, 4-6. Franțuzoaica accede în premieră în sferturile unui Grand Slam. 

Simona Halep - Alize Cornet 4-6, 6-3, 4-6

  • Tortură! Simona Halep pierde în optimile AO cu Alize Cornet, după un meci de 153 de minute jucat în caniculă

Simona Halep a luptat fără succes pentru calificarea în sferturile de finală ale Openului Australiei. Sportiva din România a fost depășită de Alize Cornet, la capătul celui mai pasionant meci jucat până acum în optimile tabloului feminin de simplu.

Franțuzoaica și-a demonstrat tenacitatea, anduranța și defensiva solidă pe parcursul celor două ore și jumătate de joc, ratând victoria în două seturi, în urma unui reviriment incredibil al Simonei Halep în setul 2.

  • Simona Halep va pierde 190 de puncte WTA, neapărându-și toate punctele câștigate la Melbourne în 2021 și va coborî în ierarhia mondială. În clasamentul WTA LIVE, Halep pierde 8 poziții și ajunge pe locul 23. 

Condusă cu 6-4, 3-1, Simona Halep a legat 6 game-uri, câștigând manșa doi cu 6-3 și începând setul decisiv cu un hold prețios. Totul s-a rupt însă începând cu game-ul 6 al setului decisiv, Simona Halep ratând șanse bune de a se desprinde.

La 3-3 în setul final, Simona Halep a condus cu 30-0, dar a fost întoarsă de sportiva din Hexagon. În ciuda a două mingi de meci salvate eroic la scorul de 4-5, Simona Halep a trimis în fileu la a treia ocazie a franțuzoaicei de a închide meciul. 

Alize Cornet accede pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de mare șlem. Aflată la ultimul sezon al carierei, Cornet va juca în faza ultimelor opt jucătoare contra americancei Danielle Collins.

Cornet o conduce acum pe Halep cu 4-1 la meciurile directe. 

Statisticile finale ale meciului Simona Halep vs. Alize Cornet: ași 0-1, duble greșeli 1-9, procentajul primului serviciu în teren 67-66, procentajul punctelor câștigate pe prima servă 55-56, procentajul punctelor câștigate la retur 39-45, lovituri direct câștigătoare 27-22, erori neforțate 41-46, total puncte câștigate 93-88. 

Setul 3: 

4-6: Game, set & meci, Alize Cornet! Simona Halep părăsește ediția 2022 a Openului Australian în faza optimilor, după un meci extrem de echilibrat, în care franțuzoaica a luptat mai lucid tactic în punctele importante. 

4-5: Scene ireale în game-ul 9 al setului decisiv. Simona Halep a salvat două mingi de meci riscând totul și lovind excelent, după care a câștigat un punct la 40-egal în care s-a oprit, nemaiavând forța de a se deplasa. Are nevoie de o serie de retururi grozave pentru a face break-ul obligatoriu în game-ul următor. 

3-5: Game făcut de Cornet, 5-3, într-un scenariu similar cu primul set. Simona Halep are nevoie de două game-uri la rând pentru a rămâne în turneu. 

3-4: Break obținut de Alize Cornet după un rever în lung de linie, care o lasă fără replică pe Simona Halep. 

3-3: Cornet respinge insistențele Simonei Halep și egalează la trei, după un game adjudecat în prelungiri. Nivelul de joc crește de ambele părți, la fel ca dorința de a lupta pentru victorie, după 2 ore și 10 minute de joc. 

3-2: Eroare neforțată pe backhand din partea lui Cornet, iar Simona Halep trece în avantaj pentru a treia oară în setul decisiv. Statistic, Halep stă mai bine decât Cornet în partidă, având 21 de winnere (19) și 32 de erori neforțate (41), însă acestea pot rămâne doar numere, în cazul unei jumătăți finale de set decisiv nefavorabile. 

2-2: Game alb reușit de Cornet, care nu renunță la luptă și arată o îmbunătățire la rândul său în ce privește starea de moment. 

2-1: Halep prosperă în aceste condiții incredibil de complicate și pare să fi trecut cu succes peste dificultățile respiratorii acuzate în debutul setului secund. 

1-1: Alize Cornet egalează. 

1-0: Simona Halep începe decisivul cu brio. Meciul continuă în nota jumătății secunde a setului doi, când românca a preluat inițiativa în partidă. E rândul franțuzoaicei să se resimtă în canicula greu de suportat de la Melbourne. Toni Iuruc e „trup și suflet” pentru Simona Halep în aceste momente.

Setul 2: 

6-3: Game & set, Simona Halep! Românca face al cincilea game consecutiv și încheie setul grație unei duble greșeli servite de Alize Cornet. Greu de explicat căderea din jocul franțuzoaicei, începând cu scorul de 4-6, 1-3, dar spiritul de luptă al româncei e mai viu ca niciodată. 

5-3: O serie de patru game-uri consecutive pentru Simona Halep, un șir improbabil, având în vedere desfășurarea jocului. 

4-3: Break alb, Simona Halep! Românca revine dintr-o ipostază în care partida părea tranșată în favoarea oponentei, însă starea fizică a sportivei din țara noastră nu arată îmbucurător. 

3-3: Game, Simona Halep! Românca luptă incredibil în circumstanțe nefavorabile și taie elanul adversarei, într-un moment critic, din punct de vedere psihologic. Are ocazia de a relansa partida. 

2-3: Rezistență eroică arătată de Simona Halep, într-un game în care mobilitatea sa a fost limitată. Halep acuză crampe musculare și o stare de amețeală, cauzată de căldură. 

1-3: Simona Halep trimite un voleu de backhand în fileu, iar Alize Cornet are set și break avantaj. 

1-2: Halep ratează o șansă bună în acest game, iar Cornet își ține serviciul. Sportiva din țara noastră nu se simte bine, pe fondul căldurii extraordinare de la Melbourne. Partida a început în jurul orei 14:30, ora locală. 

1-1: Alize Cornet egalează, iar re-break-ul nu vine fără ca Simona Halep să acuze probleme de ordin fizic. Intensitatea ridicată a jocului își spune cuvântul, dublată de căldura infernală de la Melbourne, unde termometrul indică 33 de grade celsius la ora actuală. 

1-0: Break obținut cu lejeritate de Simona Halep în debutul setului doi. 

Setul 1:

4-6: Game & prim set, Alize Cornet! Simona Halep salvează o primă minge de set, dar cedează la a doua, încheind un set în care a lovit eronat neforțat de 15 ori în cele 48 de minute de joc. Prim set pierdut de Simona Halep la Australian Open în 2022. 

Problema mai serioasă din jocul româncei a fost serviciul: Halep a câștigat doar 47% din punctele jucate cu prima servă, față de 57%, procentajul franțuzoaicei în același aspect tehnic al jocului.

4-5: Scurtele executate de Cornet încep să devină previzibile pentru Simona Halep, care recuperează break-ul la treizeci. La 30-egal, Cornet a servit o dublă greșeală, iar Halep a profitat, la mingea următoare. 

3-5: Jucătoarea din Franța riscă eficient, pe fondul unor probleme acuzate la serviciu de Simona Halep și semnează al doilea break în set. Cornet va servi pentru câștigarea primului set. 

3-4: Alize Cornet redevine solidă pe propria servă, iar Halep va fi nevoită să servească din nou pentru a egala. 

3-3: Luciditate tactică notabilă din partea Simonei Halep, care egalează cu un game apropiat la 15. Ofensivitatea româncei începe să își arate efectele. 

2-3: Reacție subită din partea Simonei Halep! Break alb, iar setul e relansat. Va servi, la reluare, pentru a egala. 

1-3: La prima oportunitate de break, Alize Cornet beneficiază de un forehand lobat până în afara terenului de Simona Halep. Românca intră într-o primă perioadă dificilă a meciului și va fi nevoită să caute re-break-ul. 

1-2: Alize Cornet salvează trei mingi de break procurate de Simona Halep și preia din nou conducerea, după prelungiri ale game-ului gestionate cu mult calm. 

1-1: Halep egalează cu un game făcut la cincisprezece. Serviciul funcționează bine în startul partidei pentru ambele jucătoare.

0-1: 2 erori neforțate comise de Simona Halep în acest prim game al meciului, iar Alize Cornet își adjudecă hold-ul la treizeci. Partida a început într-o notă intensă, ambele jucătoare arătând o poftă remarcabilă de joc și o viteză de deplasare în teren rar întâlnită în WTA. 

Simona Halep începe meciul la retur. 

În caz de victorie, Simona Halep va juca împotriva Daniellei Collins (28 de ani, 30 WTA) în sferturile de finală. Sportiva din Statele Unite a învins-o cu revenire de scor pe Elise Mertens (26 de ani, 26 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-4, în 2 ore și 51 de minute. 


Sorana Cîrstea luptă pentru o calificare în premieră în sferturile Openului Australian, iar Simona Halep, pentru a ajunge în această fază competițională a șasea oară în carieră. 

Programul zilei de 24 ianuarie

Dincolo de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie este ziua tenisului românesc la Australian Open. Simona Halep și Sorana Cîrstea au reușit performanța de a se califica împreună în săptămâna a doua de turneu și au aflat când vor juca pentru o calificare istorică în sferturile de finală. În turul 3, Halep și Cîrstea au dispus de Kovinic și Pavlyuchenkova

Simona Halep revine în Arena Rod Laver, după un tur de pauză și o va înfrunta pe Alize Cornet nu înainte de ora 04:00, fus orar românesc. Sorana Cîrstea va primi replica Igăi Swiatek în Arena Margaret Court, după ora 08:30, ora României.

Ce și-au transmis Simona Halep și Alize Cornet înaintea meciului direct

„A fost întotdeauna un duel dificil cu Alize. Mă aștept la o bătălie dură, ea luptă până la capăt și nu renunță niciodată. Eu sunt la fel, deci sper că va fi un meci plăcut. Fiecare partidă e diferită.

Chiar dacă am pierdut câteva meciuri cu ea, aceasta e o provocare nouă și sunt pregătită. Întotdeauna mi-a plăcut de Alize. În afara terenului, e o prezență plăcută,” a afirmat Simona Halep (15 WTA) despre următoarea sa adversară, Alize Cornet. 

  • Scorul întâlnirilor directe este favorabil franțuzoaicei, 3-1. Cea mai recentă partidă a avut loc în 2015.

„Simt că Simona a revenit la cel mai bun nivel al ei. Am văzut-o jucând la Melbourne, când a câștigat turneul. Am urmărit-o de mulți ani, e o jucătoare pe care o admir, dar m-am și identificat cu ea. Are această voință puternică, luptă, joacă variat.

Ce am văzut anul trecut în jocul ei s-a schimbat. Văd că și-a revenit, fără îndoială. I se citește în ochi ambiția. Nu aș fi surprinsă să văd că va ajunge departe în acest turneu,” a afirmat jucătoarea din Hexagon

  • Dacă vor avansa în sferturile de finală, Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor duela cu Elise Mertens / Danielle Collins, respectiv Aryna Sabalenka / Kaia Kanepi. 

Simona Halep vs. Alize Cornet începe luni, 24 ianuarie, nu înainte de ora 04:00 și va fi transmis live text pe www.sport.ro. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!