Performanta carierei pentru Gabriela Ruse: 7 victorii in 7 zile! Venita din calificari, Ruse a castigat turneul WTA de la Hamburg: saltul miraculos pe care il va face in clasamentul mondial 

Gabriela Ruse campioana Hamburg Andrea Petkovic Gabriela Ruse Gabriela Ruse primul titlu WTA WTA 250 Hamburg Tenis Performanta carierei pentru Gabriela Ruse: 7 victorii in 7 zile! Venita din calificari, Ruse a castigat turneul WTA de la Hamburg: saltul miraculos pe care il va face in clasamentul mondial
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 11 Iulie 2021, 15:21
Data actualizarii: Duminica 11 Iulie 2021, 17:46

Gabriela Ruse a reusit marea surpriza si a castigat turneul WTA 250 de la Hamburg. 

  • Performanta carierei pentru Gabriela Ruse: 7 victorii in 7 zile! Venita din calificari, Ruse a castigat turneul WTA de la Hamburg

Gabriela Ruse a castigat primul titlu WTA al carierei! Jucatoarea de 23 de ani a reusit victoria carierei in finala turneului WTA 250 de la Hamburg, invingand-o pe fosta semifinalista a competitiei de la Roland Garros, Andrea Petkovic, scor 7-6, 6-4. 

Cu un joc extrem de curajos, Gabriela Ruse a reusit sa depaseasca oboseala acumulata in cele cinci meciuri jucate pe tabloul principal, incheind saptamana cu doua victorii impotriva unor jucatoare de calibru top 50 WTA. 

Primul set a fost extrem de echilibrat, iar dupa un schimb de break-uri la scorul de 1-1, Gabriela Ruse si Andrea Petkovic au solid pana ce mansa a ajuns in tiebreak. Condusa cu 6-5 in tiebreak, Gabriela Ruse a salvat minge de set si a fructificat-o pe prima, transand tiebreak-ul cu 8-6, dar nu fara scandal. 

Andrea Petkovic, scoasa din sarite de arbitru in finalul tiebreak-ului


La 7-6 in tiebreak, Ruse a riscat totul pe un forehand trimis in lung de linie, iar mingea a aterizat pe linie, dar arbitrul de tusa a vazut mingea afara. Arbitrul de scaun a intervenit, corectand decizia, dar nu a decis rejucarea punctului, ci acordarea acestuia Gabrielei Ruse, pe motiv ca Andrea Petkovic returnase deja mingea, iar acest retur nu a fost influentat de strigatul tusierului.

Enervata la culme, Petkovic a cerut interventia supervizorului de turneu, dar nu a fost nevoita sa faca altceva decat sa accepte - pe moment, scoasa din sarite - decizia arbitrului. 

Setul secund a inceput intr-o nota pozitiva pentru reprezentanta gazdelor, Andrea Petkovic distantandu-se la 3-0, dar avantajul i-a fost spulberat de Gabriela Ruse, care a revenit si a preluat conducerea cu 4-3, impunandu-se la prima minge de meci cu un rever in lung de linie, caracteristic jocului aratat in aceasta saptamana mareata. 

In clasamentul WTA, Gabriela Ruse va face un salt enorm de 65 de pozitii si va urca pana pe locul 133, desi a inceput aceasta saptamana din postura de a 198-a jucatoare a lumii. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!