Măsura anunțată la Roland Garros, după ce Novak Djokovic a fost interzis la Australian Open

Roland Garros Australian Open Novak Djokovic Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 20:10
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 20:11
Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) nu va putea participa la Australian Open 2022, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza.

Obligat să părăsească Australia în această dimineață, sârbul are acum de așteptat aproximativ patru luni pentru următorul turneu de Grand Slam, cel de la Roland Garros, unde, spre deosebire de competiția de la Melbourne, are șanse mari de a juca.

Novak Djokovic are șanse mari să joace la Roland Garros

Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, a anunțat că lucrează la un plan prin care să poată primi și sportivi străini nevaccinați la turneul de la Roland Garros. Declarația lui Moretton a fost făcută la scurt timp după ce Djokovic a fost expulzat din Australia tocmai din cauza faptului că nu este vaccinat.

"Echipele noastre lucrează în colaborare cu autoritățile publice, care vor transmite regulile de intrare în țară a sportivilor străini nevaccinați", a spus Moretton, citat de RMC Sport.

  • Novak Djokovic a câștigat de două ori titlul la Roland Garros, în 2016 și 2021
  • 16 mai - 5 iunie este perioada în care se va desfășura Roland Garros 2022

Dacă prezența lui Novak Djokovic la Roland Garros pare asigurată, conform ultimelor informații, sârbului îi va fi mult mai greu să joace la Wimbledon sau US Open, celelalte două turnee de Grand Slam ale anului. Marca scrie că intrarea în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii este permisă doar persoanelor vaccinate complet, astfel că "Djokovic va trebui să rateze Wimbledon și US Open".

Sursa citată amintește și de cele trei turnee Masters 1000 pe care le găzduiește SUA (Indian Wells, Miami și Cincinnati), unde Djokovic ar urma să nu poată participa dacă nu se vaccinează împotriva COVID-19.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!