Iga Swiatek a scris pentru BBC despre Andreea Prisăcariu și mesajele abuzive primite de tenismeni pe rețelele sociale

Iga Swiatek Roland Garros 2022 Andreea Prisacariu mesaje abuzive Roland Garros 2022 social media Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2022, 11:50
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 11:50

Iga Swiatek a scris un articol pentru BBC în care a menționat-o pe Andreea Prisăcariu, în discuția mesajelor abuzive primite de tenismeni, pe rețelele de socializare. 

Iga Swiatek (20 de ani, 1 WTA) a scris un articol pentru BBC, în timpul șederii sale în capitala Franței, cu ocazia desfășurării turneului de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie). 

Sportiva din Polonia, care a adunat 29 de victorii consecutive a vorbit despre abuzurile primite de tenismeni pe rețelele de socializare, incluzând-o în discuție și pe românca Andreea Prisăcariu, pe care a învins-o cu 6-0, 6-0, într-un meci desfășurat în barajul Polonia - România din Cupa Billie Jean King. 

Iga Swiatek: „Știu că Andreea Prisăcariu a primit mesaje negative, pentru că a pierdut. Ura, o problemă serioasă.”

„Oamenii care trimit mesaje abuzive sportivilor pe rețelele sociale reprezintă o problemă uriașă, inacceptabilă în societatea noastră. Recent, am jucat contra Andreei Prisăcariu în meciul cu România din Cupa Billie Jean King Cup și sunt conștientă că a primit mesaje negative, pentru că a pierdut. 

Nu știu ce s-a întâmplat exact în această situație, dar știu că există ură, iar aceasta e o problemă serioasă, care trebuie soluționată. 

De multe ori, persoanele în cauză pariază și pierd bani - acesta ar fi un 'motiv' pentru abuzurile făcute -, dar ei ar trebui să știe că mesajele au un impact negativ. Ei nu știu ce se petrece în viețile noastre. Ar trebui să se oprească și să se gândească mai bine,” a scris Iga Swiatek, într-un articol publicat pe BBC

„Eu sunt tipul de persoană care evită să citească mesajele primite. Nu prea îmi folosesc telefonul în timpul turneelor. 

Sunt conștientă însă că nu știu totul despre lume - am doar 20 de ani și încă învăț,” a completat Swiatek, în intervenția sa pentru publicația britanică. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!