Tenis

Grecul Tsitsipas, de meserie, tenismen, dar în adâncul inimii, filosof. Declarație ireală: „Diego e Diego, iar eu a trebuit să fiu Stefanos”

Stefanos Tsitsipas a făcut o declarație hazlie, la finalul meciului jucat cu Diego Schwartzman, încheiat scor 6-2, 6-7, 6-4 în favoarea tenismenului grec. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 17:13
Data actualizarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 17:14

Stefanos Tsitsipas este obișnuit să facă declarații care contrariază publicul. Dacă luna trecută, jucătorul din Grecia vorbea despre introducerea formatului de 3-din-5 seturi în tenisul feminin, propunere refuzată elegant de Naomi Osaka, tenismenul născut la Atena a produs o nouă declarație care va intra în cărțile nescrise ale istoriei tenisului. 

„Diego e Diego, iar eu a trebuit să fiu Stefanos, în setul trei,” a spus Stefanos Tsitsipas, la capătul sfertului de finală nebunesc, jucat în compania argentinianului Diego Schwartzman, pe durata a două ore și patruzeci și cinci de minute. 

Întorsături incredibile de scor în meciul Tsitsipas - Schwartzman, din sferturile turneului de la Monte Carlo

Declarația confuză a fost de înțeles, având în vedere eforturile uriașe depuse de Tsitsipas, în cele aproape trei ore de meci de calitate înaltă. A fost 6-2, 6-7, 6-4 pentru Tsitsipas, iar vorbele au venit în contextul în care grecul a condus cu 6-2 și 5-2 în setul secund, după care a pierdut setul doi și a ajuns să fie condus cu 4-0 în setul decisiv!

La acel scor, Tsitsipas a câștigat șase game-uri la rând, adjudecându-și calificarea în careul de ași, unde îl va înfrunta pe Alexander Zverev. În prima semifinală, Alejandro Davidovich Fokina se va duela cu Grigor Dimitrov. 

Modifică setările cookies