Tenis

VIDEO Ce n-a putut nici Kyrgios! Lovitură extraordinară semnată de Stefanos Tsitsipas, în cel mai nebun meci de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas a reușit cel mai spectaculos voleu din ediția 2022 a turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 09:30
Data actualizarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 15:41

Aflat într-o revenire improbabilă de formă, după operația suferită la cot în toamnă, Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP) a câștigat o luptă de 2 ore și 45 de minute cu Diego Schwartzman (29 de ani, 16 ATP), în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo, scor 6-2, 6-7, 6-4. 

A fost un dans nebun între agonie și extaz pentru ambii jucători, înainte ca Tsitsipas să-și fixeze al zecelea duel al carierei cu Alexander Zverev, pe care îl conduce cu 6-3. 

Diego Schwartzman a revenit de la 2-6, 2-5, dar a pierdut partida, deși a condus cu 4-0 în setul decisiv

Condus cu 6-2 și 5-2 în setul secund, Diego Schwartzman a antrenat pasiuni extraordinare pentru a tranșa setul doi în favoarea sa, în tiebreak, 7-3, după care a continuat până ce l-a condus pe Stefanos Tsitsipas cu 4-0 în setul decisiv. 

Totul s-a năruit însă din acel moment pentru Schwartzman. Cu suflul tras, Stefanos Tsitsipas a revenit, trup și suflet, în fiecare schimb de mingi, până ce a conchis partida cu șase game-uri adjudecate la rând, impunându-se cu 6-4 în setul final. 

3 break-uri consecutive pentru Tsitsipas i-au conferit accesul în semifinale, dar nu înainte ca tenismenul grec să ridice întregul public în picioare. Pentru a-și procura minge de meci, Tsitsipas a reușit un voleu din aruncare, în zona fileului, care a adus aminte de Gael Monfils.

Semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo

Modifică setările cookies