Tenis

Emma Răducanu l-a făcut pe golgheterul CM 1986 să exclame: "Dumnezeule, ce victorie!" 

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istorie care cucerește un titlu de Grand Slam după ce începe competiția din calificări. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 15:35
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 15:48

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) a impresionat în ultimele trei săptămâni prin felul în care a urcat pas cu pas la US Open, din calificări până în ultimul act adjudecat în fața canadiencei Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, sâmbătă noaptea. 

10 victorii, 20 de seturi și niciunul pierdut este bilanțul final al parcursului istoric făcut de Emma Răducanu la US Open 2021. 

Mare amator de tenis, Gary Lineker (60 de ani), în prezent analist la BBC și unul dintre cei mai urmăriți sportivi pe Twitter, a vorbit în termeni laudativi despre britanica în vârstă de 18 ani. 

Gary Lineker, reverență în fața Emmei Răducanu 

Golgheterul Campionatului Mondial din Mexic (1986) a urmărit pas cu pas finala Openului din New York, meci în care Emma, fiica românului Ion Răducanu, a devenit cea tânără câștigătoare de turneu de Grand Slam după Maria Sharapova, la Wimbledon (17 ani). 

”E prima dată în viața mea când fac asta în direct, dar Dumnezeule, ce performanță, ce victorie, ce tânără incredibilă!

Felicitări, Emma Răducanu, pentru o realizare senzațională! Câștigătoare de US Open la 18 ani, fără să piardă vreun set. Extraordinar, fabulos!”, a scris Gary Lineker.

Lineker a jucat în naționala Angliei între 1984 și 1992, timp în care a marcat 48 de goluri în 80 de partide. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies