Nici nu s-a retras și i-a fost oferit poziția de antrenor al naționalei României! Horia Tecău, dorit intens în FRT

Horia Tecau Federatia Romana de Tenis George Cosac Tenis ATP Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 12:00
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 12:01

George Cosac a declarat că îl vede pe Horia Tecău drept viitor candidat la funcția de președinte al Federației Române de Tenis. 

Horia Tecău și Kevin Krawietz au fost eliminați în faza grupelor Turneului Campionilor de la Torino, înregistrând două eșecuri în primele două partide. Dublul româno-german a fost învins de perechile Mektic/ Pavic și Dodig/ Polasek în partide echilibrate, încheiate scor 6-4, 6-4, respectiv 7-6, 7-5. 

Cel mai bun dublist român din secolul 21 a confirmat că va reprezenta România în barajul de Cupa Davis pe care echipa îl va disputa la Cluj-Napoca împotriva selecționatei din Peru, în 27-28 noiembrie. 

Horia Tecău va juca în barajul de Cupa Davis dintre România și Peru (27-28 noiembrie)


Gândind pe termen mediu, George Cosac i-a găsit deja funcție lui Horia Tecău în cadrul Federației Române de Tenis, în cazul în care acesta își va dori să contribuie la dezvoltarea tenisului românesc. 

„Momentan nu știu dacă Horia se va retrage acum sau după meciul de Cupa Davis contra reprezentativei statului Peru. Am auzit și eu ceva că ar dori să se retragă din tenis, dar nu am nimic confirmat. În tot cazul dacă informația se confirmă ne gândim să-i oferim lui Horia un post în cadrul federației noastre.

Este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred ca ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.

Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului”, a spus George Cosac pentru ProSport.

Până la revenirea în țară, Horia Tecău va mai juca un meci în Turneul Campionilor, alături de Kevin Krawietz, împotriva echipei formate din Granollers/ Zeballos. Partida va avea loc joi, de la ora 12:30 și ar putea fi ultima jucată de Horia Tecău în circuitul ATP, dacă jucătorul român nu se va răzgândi pe tema retragerii din circuitul profesionist de tenis. 

România are nevoie de un reviriment în circuitul ATP, în proba de simplu țara noastră având un singur jucător în top 300 mondial (Marius Copil, locul 275) și doar 3 tenismeni în primii 500 de tenismeni ai lumii (Marius Copil, Filip Jianu, 333 ATP și Nicholas David Ionel, 469 ATP). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!