Câștigătoarea Wimbledon, Elena Rybakina, nemulțumită de WTA și de tratamentul primit în America: „Nu mă simt ca o campioană!”

Elena Rybakina Elena Rybakina campioana Wimbledon Elena Rybakina US Open 2022 Garbine Muguruza US Open 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 August 2022, 18:48
Data actualizarii: Duminica 28 August 2022, 18:48

Elena Rybakina a fost nemulțumită de faptul că organizatorii turneului WTA 1000 de la Cincinnati au repartizat-o să joace pe terenul 4. 

Elena Rybakina (23 de ani, 25 WTA) s-a declarat nemulțumită de faptul că turneul de la Wimbledon nu a acordat puncte WTA în acest an, în contextul deciziei luate de WTA și ATP pentru a pedepsi decizia oficialilor britanici de a nu permite participarea sportivilor ruși și bieloruși, dat fiind războiul din Ucraina. 

Întâmplarea curioasă a făcut ca învingătoarea din turneul feminin să fie tocmai o jucătoare născută la Moscova, chiar dacă Elena Rybakina reprezintă Kazahstanul.  

Rybakina nu a interiorizat victoria de la Wimbledon: „Nu mă simt ca o campioană. Nu am avut timp să mă bucur de succes.”

Campioana turneului de la Wimbledon a mărturisit la New York că nu a avut timp să se bucure de victoria semnată pe iarba londoneză, având multe puncte de apărat în clasamentul WTA. 

„Uitându-mă înapoi la ultimele săptămâni, nu mă simt ca o campioană la Wimbledon. Cred că asta e problema structurii circuitului WTA. A fost visul meu să câștig Wimbledon, dar încă nu conștientizez, nu am avut timp să mă bucur de succes. 

E nevoie de timp să realizezi ce ai făcut, dar sari din turneu în turneu, trebuie să aperi puncte. Chiar e păcat să nu mă simt ca și cum aș fi câștigat un turneu de Grand Slam,” a spus Elena Rybakina la conferința de presă organizată înaintea primului tur la US Open. 

Elena Rybakina s-a plâns de tratamentul primit în SUA

„Există un tratament diferit al tuturor când ești în top 10 sau top 20 prin comparație cu poziția de număr 1 mondial. Chiar dacă ai câștigat Wimbledon, simți că nu ești privită cum poate ai merita.

Să vă dau un exemplu: am avut meci cu Muguruza, o mare campioană, și am fost nevoite să jucăm pe Terenul numărul 4. Mi-a ridicat semne de întrebare o astfel de decizie. Nu cred că a fost corect față de noi,” a adăugat sportiva kazahă născută la Moscova, despre programarea meciului său cu Muguruza la Cincinnati. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!