Elena Rybakina Wimbledon 2022 Tenis WTA Wimbledon 2022 Tenis

Născută la Moscova, Elena Rybakina a vorbit despre războiul din Ucraina și decizia luată de Wimbledon 

Sportiva din Kazahstan în vârstă de 23 de ani a făcut o serie de declarații mature, referitoare la războiul din Ucraina și dreptul de participare al rușilor și belarușilor la Wimbledon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 13:41
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 13:42

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam, reușind să o învingă pe Ajla Tomljanovic în faza ultimelor opt jucătoare, scor 4-6, 6-2, 6-3. 

Întrebată despre legăturile sale cu Federația Rusă și decizia luată de organizatorii Wimbledon de a interzice participarea sportivilor ruși și belaruși, Elena Rybakina s-a poziționat pentru dreptul acestora de a juca, dar și împotriva războiului. 

Elena Rybakina: „Sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul.”

„M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon. Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea", a spus Elena Rybakina în conferința de presă susținută după sfertul de finală cu Ajla Tomljanovic. 

Modifică setările cookies