Ce declara Simona Halep acum 5 ani despre Maria Sharapova, găsită dopată

simona halep maria sharapova Simona Halep declaratie Simona Halep dopaj Simona Halep dopata Simona Halep roxadustat Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:05
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:04

În 2017, Simona Halep dezaproba decizia directorului turneului WTA de la Stuttgart de a-i acorda Mariei Sharapova un wildcard, pentru a-i facilita revenirea în circuit, după suspendarea pentru dopaj. 

Depistată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open 2022, Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a ajuns suspendată provizoriu din tenis, având la orizont o serie de procese prin care va încerca să-și demonstreze nevinovăția. 

Jucătoarea din România s-a pronunțat cu privire la jucătorii găsiți dopați în urmă cu cinci ani și jumătate (aprilie 2017), când Maria Sharapova revenea în circuitul WTA, printr-un wildcard acordat de organizatorii turneului de la Stuttgart, la finalul a 15 luni de suspendare. 

În 2017, Simona Halep nu a fost de acord cu wildcardul oferit Mariei Sharapova, sportivă găsită dopată

„Pentru copii, pentru tinerii jucători, nu e în regulă să ajuți cu wildcard o jucătoare suspendată pentru dopaj. Nu e vorba despre Maria Sharapova aici, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați. Nu pot să sprijin ce a făcut directorul turneului, dar, de asemenea, nu pot să judec,” spunea atunci Simona Halep, conform Sportskeeda

Regăsită acum într-o situație similară cu sportiva din Federația Rusă, Simona Halep se confruntă cu un nivel de incertitudine profesională nemaiîntâlnit în carieră. 

„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

Maria Sharapova, suspendată inițial pentru 2 ani: suspendarea i-a fost scurtată cu 9 luni

În vara anului 2016, Maria Sharapova a trecut printr-o experiență similară cu cea trăită de Simona Halep actualmente. Depistată pozitiv la meldoniu, sportiva din Federația Rusă a ieșit în holul unui hotel din SUA pentru a anunța presa că a comis o greșeală care îi putea încheia cariera în acel moment.

„Știu că vor exista consecințe și nu vreau să îmi închei astfel cariera. Sper că îmi va fi oferită o șansă de a juca tenis din nou. Nu pot învinui pe nimeni, e doar vina mea. Mi-am dezamăgit fanii,” spunea atunci Maria Sharapova, care avea să revină în circuitul WTA 15 luni mai târziu, la turneul WTA 500 de la Stuttgart, în primăvara anului 2017.

Sharapova a luat în repetate rânduri meldoniu, un medicament produs în Letonia și neaprobat vânzării în SUA, care facilitează circulația sângelui.

Medicamentul a fost recomandat de medicul Mariei Sharapova, întrucât aceasta avea cazuri de diabet în familie, însă greșeala asumată a rusoaicei a fost că a ascuns primirea medicamentului față de autoritățile relevante a agențiilor anti-doping sportiv.

„Este final de carieră pentru ea!” Anunț surprinzător despre viitorul Simonei Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!