simona halep maria sharapova Simona Halep declaratie Simona Halep dopaj Simona Halep dopata Simona Halep roxadustat Tenis

Ce declara Simona Halep acum 5 ani despre Maria Sharapova, găsită dopată

În 2017, Simona Halep dezaproba decizia directorului turneului WTA de la Stuttgart de a-i acorda Mariei Sharapova un wildcard, pentru a-i facilita revenirea în circuit, după suspendarea pentru dopaj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:05
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:04

Depistată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open 2022, Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a ajuns suspendată provizoriu din tenis, având la orizont o serie de procese prin care va încerca să-și demonstreze nevinovăția. 

Jucătoarea din România s-a pronunțat cu privire la jucătorii găsiți dopați în urmă cu cinci ani și jumătate (aprilie 2017), când Maria Sharapova revenea în circuitul WTA, printr-un wildcard acordat de organizatorii turneului de la Stuttgart, la finalul a 15 luni de suspendare. 

În 2017, Simona Halep nu a fost de acord cu wildcardul oferit Mariei Sharapova, sportivă găsită dopată

„Pentru copii, pentru tinerii jucători, nu e în regulă să ajuți cu wildcard o jucătoare suspendată pentru dopaj. Nu e vorba despre Maria Sharapova aici, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați. Nu pot să sprijin ce a făcut directorul turneului, dar, de asemenea, nu pot să judec,” spunea atunci Simona Halep, conform Sportskeeda

Regăsită acum într-o situație similară cu sportiva din Federația Rusă, Simona Halep se confruntă cu un nivel de incertitudine profesională nemaiîntâlnit în carieră. 

„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

Maria Sharapova, suspendată inițial pentru 2 ani: suspendarea i-a fost scurtată cu 9 luni

În vara anului 2016, Maria Sharapova a trecut printr-o experiență similară cu cea trăită de Simona Halep actualmente. Depistată pozitiv la meldoniu, sportiva din Federația Rusă a ieșit în holul unui hotel din SUA pentru a anunța presa că a comis o greșeală care îi putea încheia cariera în acel moment.

„Știu că vor exista consecințe și nu vreau să îmi închei astfel cariera. Sper că îmi va fi oferită o șansă de a juca tenis din nou. Nu pot învinui pe nimeni, e doar vina mea. Mi-am dezamăgit fanii,” spunea atunci Maria Sharapova, care avea să revină în circuitul WTA 15 luni mai târziu, la turneul WTA 500 de la Stuttgart, în primăvara anului 2017.

Sharapova a luat în repetate rânduri meldoniu, un medicament produs în Letonia și neaprobat vânzării în SUA, care facilitează circulația sângelui.

Medicamentul a fost recomandat de medicul Mariei Sharapova, întrucât aceasta avea cazuri de diabet în familie, însă greșeala asumată a rusoaicei a fost că a ascuns primirea medicamentului față de autoritățile relevante a agențiilor anti-doping sportiv.

„Este final de carieră pentru ea!” Anunț surprinzător despre viitorul Simonei Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies