Novak Djokovic Australian Open finala australian open Stefanos Tsitsipas Tenis

Chinul performanței nu poate fi uitat: ce îl face pe Novak Djokovic să plângă 

Novak Djokovic se află la un singur pas de câștigarea celui de-al 22-lea titlu de mare șlem al carierei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 18:15
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 18:16

Novak Djokovic (35 de ani) are șansa de a redeveni număr 1 ATP după încheierea Openului Australian. Dacă îl va învinge pe Stefanos Tsitsipas în finala turneului de la Melbourne, tenismenul sârb nu doar că îl va egala pe Rafael Nadal la numărul de Grand Slam-uri deținute, ci își va putea prelungi recordul de săptămâni petrecute ca lider mondial, actualmente stabilit la 373. 

Vorbind despre sacrificiile depuse pentru a-și continua drumul stelar în lumea tenisului, „Nole” a descris dificultățile emoționale pe care le resimte de fiecare dată când pleacă de acasă, lăsându-și familia în urmă. 

Greutățile familistului Novak Djokovic: „Mă doare, plâng de fiecare dată când plec de acasă.”

„Nu e ușor. Nu există vreo formulă perfectă. Ca orice altă persoană care călătorește mult, prin natura slujbei, întâmpin dificultăți când vine vorba să îmi văd soția, copiii, părinții, frații... nu am la dispoziție cât timp mi-aș dori, când vine vorba despre familia mea.

De exemplu, acum voi petrece peste o lună în Australia. Mă doare, plâng de fiecare dată când plec de acasă. Uneori îmi doresc ca lucrurile să fi fost diferite, dar sunt recunoscător pentru tot ce mi-a oferit viața. Greutățile mele nu înseamnă nimic, în comparație cu ale altora,” a declarat Novak Djokovic, la începutul campaniei sale în vara australiană, pentru Tennis Majors

„Încerc să fiu conștient de asta, dar totuși îmi lipsește familia foarte mult. Mă regăsesc căutând constant acest echilibru, alături de soția mea. Uneori îmi iese, alteori, nu. Așa e viața, în valuri, cu suișuri și coborâșuri, dar cel mai important lucru pentru un om e să rămână sincer față de sine însuși și să se adapteze la toate circumstanțele,” a adăugat „Nole” pentru aceeași sursă. 

Campion la Adelaide și la un singur pas de câștigarea Australian Open, Novak Djokovic este aproape de încheierea unei veri australiene de tenis perfecte.

Novak și Jelena Djokovic sunt căsătoriți din vara anului 2014. Ei au împreună doi copii: Stefan și Tara, în vârstă de 8, respectiv 5 an. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!